Децата от област Кърджали рисуват бъдещето

       За четвърта поредна година Общинският детски комплекс гр.Кърджали и фирма Глобал нет” организират Областен конкурс за детска рисунка „Бъдещето през моите очи”.

     Целта на конкурса е да открива, популяризира и подпомага развитието на детския талант в областта на изобразителното изкуство и да стимулира децата за творческа изява. Темата „Бъдещето през моите очи” дава възможност на малките художници да разгърнат своето въображение и мечти, като направят творческа интерпретация на високи технологии, мобилност, архитектура, градове на бъдещето, природа, превозни средства, космос и други пространства.                                                                                                                                                                                               

     В конкурса могат да участват всички деца и ученици на възраст от 6 до 18 г. с не повече от 2 живописни или графични рисунки, с материали по избор.  Размерите на  рисунката трябва да са 35/50 см.

    На гърба на всяка творба трябва да има  информация за името на ученика, клас, възраст, училище, ръководител, телефон.

   Критериите  за оценяване са композиция, оригинална идея и колорит на рисунката.

   Класирането на участниците ще се извърши в три възрастови групи: І група:  6 – 10 г.;  ІІ група:  11 – 14 г.; ІІІ група: 15 – 18 г. Ще бъдат присъдени  І, ІІ и ІІІ награда и поощрителни награди за всяка възрастова група.

   Наградите са осигурени.

   Рисунките  трябва да се предадат в  ОДК  до 11.02.2019 г.

  Откриването на изложбата „Бъдещето през моите очи” ще се състои на 20.02.2019 г. от 15.00 часа в Детската художествена галерия на ОДК – Кърджали.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини