Пловдив става Европейска столица на културата, специален новосформиран отряд ще пази

Изображение 1 от 2

    Очакванията за хиляди посетители на 12-ти януари - когато е откриващото събитие на Пловдив като европейска столица на културата, е предизвикателство за органите на реда в града. 

    Охраната на толкова мащабно събитие е свързано със сериозна организация. Как ще се осъществява допускането на публиката, обяснява пред БНТ директорът на ОД на МВР - Пловдив старши комисар Атанас Илков.

    Специален новосформиран отряд към Общинския инспекторат в Пловдив ще следи за спазването на наредбите в града по време на цялата година, в която той е европейска столица на културата. Инспекторите ще работят с удължено работно време и ще увеличат броя на проверките, които ще са концентрирани в централната градска част, по пешеходната улица, квартал "Капана" и Стария град.

    Като европейска столица на културата Пловдив ще привлече много туристи. Това пък може да изкуши търговците да увеличат броя на масите на открито, които са платили.

    "Ще следим за спазване на одобрените схеми и на разрешенията на квадратурата на обектите, които ползват общинските терени. За тази цел от миналата година беше предприета една офанзива да маркираме заведенията по външните контури защото и човек, който не е толкова наясно може да види че това заведение е в нарушение, ако е изкарало маси извън очертанията, които са направени от нас", каза главен инспектор Таня Караджова. 

    Проверките ще бъдат малко повече през този период и до късно вечерта, за да може да се обхванат всички мероприятия.

    В града се очаква да дойдат и много улични артисти от цялата страна. Ако инспекторите хванат някой без необходимите разрешителни и извън определените от общината места, първо ще предупреждават, преди да съставят актове.

    Източник: БНТ

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Фр
      Фрегатен капитен
      1 0
      11:35, 9 яну 2019
      Пловдив Евростолица а Столипиново вероятно Евроромаград пак се ппрочуха нашите ******и А що кражби щ6е има що дивотии малееееее
    Последни новини