16 °C

Първа сватба в Кърджали за годината, кметът венча малки хора с големи сърца

  Първата сватба за 2018 г. се състоя вчера в Кърджали в тържествената зала на Обредния дом. Кметът инж.Хасан Азис лично венча младоженците сем. Джафер. Необичайното бе , че Севджан и Месут Джафер са от малките хора на България. Севджан е активист на тяхната национална организация. Двамата са се запознали в родното село на Севджан-Лясково ,община Черноочене, което Месут посетил няколко пъти по работа. Бащата на младоженката Нуртин е председател на организацията на инвалидите в община Черноочене.

  Това е първата сватба за годината и първата , в която лично кметът инж.Хасан Азис венчава младоженци. Това сподели за Кърджали бг вести управителя на Общинското предприятие „Обредни дейности” Моника Атанасова .Тя посочи, че през последните години се наблюдава ръст на бракосъчетанията в Кърджали. През 2017 г.те са били 252,а през миналата 263.

    Организаторката на събитието Шенай Бекир ,председател на Областната организация на Съюза на инвалидите в Кърджали, подчерта,че това е първото събитие за годината ,посветено на тридесет годишния юбилей от създаването на Съюза на хората с увреждания в страната. Това за нас е знаково събитие. Искаме цялата година да бъде изпълнена с празнични прояви. Очакваме от младото семейство още поводи за празненства  до края на  годината, подчерта Шенай Бекир.

  Тя посочи,че голям принос в организацията на сватбеното тържество има Шенай Мехмедали. Тя осигурила за младоженците букет, чаши, шампанско, бонбони, пита, подаръци.

  Безплатно сватбеното тържество бе видео и фотодокументирано от фирма „Видео R”.

     Това е празничен ден,който посрещаме с вяра и надежда.От тук нататък вие ще вървите  ръка за ръка в нов живот. Това каза по време на сватбената церемония кмътът инж.Хасан Азис. Той изрази радостта на присъстващите от това, че младите хора са решили да създадат семейство. Брачните пръстени са знак на съюза между вас, образ на прегръдката. Той изрази увереност , че в основата на съвместния живот ще бъдат силата,честността и добротата. Пожела многобройна челяд и свято семейно огнище. Градоначалникът прикани родителите да предадат опита си на младото семейство. Поздрави кумовете. Кметът инж.Хасан Азис връчи брачното удостоверение на младоженците.

  Георги Кулов

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Бг
   БГ
   2 -3
   12:24, 4 яну 2019
   Едно българско име не видях!
  • 2
   Те
   Тедитооо
   1 -2
   16:29, 4 яну 2019
   Как таке не видя? има Моника Атанасова,
  • 3
   Им
   Името не е от значение
   11 -2
   21:19, 4 яну 2019
   Вместо да поощрите малките хора, да ги поздравите, вие се хванахте, че не сте видели едно българско име, ето това сте българите, славите се с идиотските си коментари.

  Хороскоп за 27.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Уверени в правотата на мислите си, ще поставите условие пред онези, с които работите за конкретни изпълнения и обвързаности, които ще променят резултатите ви, но в положителна посока. По този начин ще продължите спокойно напред, със защитени интереси и добре свършена работа.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днешните ви ангажименти ще ви срещнат с нови и интересни хора. Ако дейността, с която се занимавате е в сферата на услугите, изгледите за успех нарастват значително. Трудно ви е да откажете помощ на ваш близък, колкото и да сте затрупани с работа. Успявате да постигнете желаното при преговори, които отдавна водите.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Трудностите ви не са непреодолими, но ще ги решите по-леко, ако потърсите съдействие. Вървите в правилната насока, нужно е още време и търпение. Станете по-дружелюбни към онези, които ви помагат и ви се възхищават. Не си давате сметка, че без тяхната енергия не бихте стигнали до там, където сте.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Имате енергия, но не пренебрегвайте прекалената си натовареност. Работата ще ви погълне и това няма да се хареса особено на интимният ви партньор. Изяснете чувствата си, споделяйте повече време заедно. Финансова договореност ще повиши доходите ви.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Сблъсквайки се с професионални и финансови проблеми, ще търсите начини за решаването им. Затрудненията ще ви мотивират да се мобилизирате и в тази връзка ще покажете не проявени до сега достойнствата на характера си. Избягвайте конфликтите, за да не разпилеете енергията си напразно.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Неразрешени служебни въпроси ще ви подтикнат да изразите по-ясно позицията си и да приключите с тях. Аргументирано ще защитите идеята си за промяна в организацията на работното място или общият ви бизнес. Не пренебрегвайте мнението на колегите си и не се дистанцирайте, за да вървят по-гладко нещата ви.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Работата ще ви спори и ще ви носи удоволствие. С пораснали финансови възможности ще се погрижите и за развлеченията на близките си. Имате добър тонус, но нещо дълбоко в душата ви кара да тъгувате. Бъдете искрени пред себе си и дайте предимство на скритите си желания. Удовлетворявайки ги ще се почувствате щастливи.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Емоционални пристрастия ще ви тласнат към човек, който меко казано не ви заслужава. Не позволявайте на чувствата да замъглят разума ви и бъдете прагматични. Имайки адекватно поведение към случващото се наоколо, ще получите предимство в предстоящи събития. Ако от вас се очаква отговор – на бързайте, помислете.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Делата, които сте планирали да се осъществят бързо, ще се забавят не по ваша вина. Оставете настрана вълненията на колега, който се опитва да ви натоварва с проблемите си. Едва ли можете да му помогнете, а и по-скоро той ще ви попречи да свършите част от своите намерения.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Текущи проблеми ще ви поставят в условия да избирате една или друга възможност за решаването им. Пряката ви заетост също ще ви ангажира и по-малко време ще ви остава за личен живот. Доверете се на хората край себе си и не търсете причини да разваляте вече договорени условия.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Проявената инициатива днес ще даде резултати, очакват ви ползотворни срещи и постигане на договорености. Доказване на професионални качества и други придобивки. Развитията в личния ви живот ще продължат и занапред, въпреки, че някои от вас не мислят така. Не са изключени здравословни неразположения, вземете мерки.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Дългоочаквано събитие ще ви донесе много настроение и радостни вълнения. Възползвайте се от благоприятната обстановка, притесненията ви ще отпаднат и ще покажете най-доброто. В личен план ще си задавате много въпроси, за цената на успеха, за любовта и други не по-малко важни неща за вас.
  27 яну 2020
  Последни новини