16 °C

Първа сватба в Кърджали за годината, кметът венча малки хора с големи сърца

  Първата сватба за 2018 г. се състоя вчера в Кърджали в тържествената зала на Обредния дом. Кметът инж.Хасан Азис лично венча младоженците сем. Джафер. Необичайното бе , че Севджан и Месут Джафер са от малките хора на България. Севджан е активист на тяхната национална организация. Двамата са се запознали в родното село на Севджан-Лясково ,община Черноочене, което Месут посетил няколко пъти по работа. Бащата на младоженката Нуртин е председател на организацията на инвалидите в община Черноочене.

  Това е първата сватба за годината и първата , в която лично кметът инж.Хасан Азис венчава младоженци. Това сподели за Кърджали бг вести управителя на Общинското предприятие „Обредни дейности” Моника Атанасова .Тя посочи, че през последните години се наблюдава ръст на бракосъчетанията в Кърджали. През 2017 г.те са били 252,а през миналата 263.

    Организаторката на събитието Шенай Бекир ,председател на Областната организация на Съюза на инвалидите в Кърджали, подчерта,че това е първото събитие за годината ,посветено на тридесет годишния юбилей от създаването на Съюза на хората с увреждания в страната. Това за нас е знаково събитие. Искаме цялата година да бъде изпълнена с празнични прояви. Очакваме от младото семейство още поводи за празненства  до края на  годината, подчерта Шенай Бекир.

  Тя посочи,че голям принос в организацията на сватбеното тържество има Шенай Мехмедали. Тя осигурила за младоженците букет, чаши, шампанско, бонбони, пита, подаръци.

  Безплатно сватбеното тържество бе видео и фотодокументирано от фирма „Видео R”.

     Това е празничен ден,който посрещаме с вяра и надежда.От тук нататък вие ще вървите  ръка за ръка в нов живот. Това каза по време на сватбената церемония кмътът инж.Хасан Азис. Той изрази радостта на присъстващите от това, че младите хора са решили да създадат семейство. Брачните пръстени са знак на съюза между вас, образ на прегръдката. Той изрази увереност , че в основата на съвместния живот ще бъдат силата,честността и добротата. Пожела многобройна челяд и свято семейно огнище. Градоначалникът прикани родителите да предадат опита си на младото семейство. Поздрави кумовете. Кметът инж.Хасан Азис връчи брачното удостоверение на младоженците.

  Георги Кулов

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Бг
   БГ
   2 -3
   12:24, 4 яну 2019
   Едно българско име не видях!
  • 2
   Те
   Тедитооо
   1 -2
   16:29, 4 яну 2019
   Как таке не видя? има Моника Атанасова,
  • 3
   Им
   Името не е от значение
   11 -2
   21:19, 4 яну 2019
   Вместо да поощрите малките хора, да ги поздравите, вие се хванахте, че не сте видели едно българско име, ето това сте българите, славите се с идиотските си коментари.

  Хороскоп за 15.11.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Бъдете отзивчиви към онези, които открито ви се противопоставят и отхвърлят идеите ви. Събитията ще докажат правотата ви. Имате да свършите далеч по-важни задачи днес. Работете върху текущ ангажимент, от който ще получите значителни средства. Ще бъдете улеснени и от добро развитие на личен въпрос.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Професионалните ви позициите позволяват да наложите вижданията си по определени въпроси, различни от общоприетите. Нечие не възприемчиво отношение няма да ви смути, защото сте убедени в правотата си. Можете да сдържате емоциите си и да бъдете последователни в действията си.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Раздвоени и амбицирани мнозина от вас ще имат нужда от приятелски съвет и помощ. Не избързвайте да давате обещания, за които се съмнявате, че ще успеете да изпълните. Благородните ви стремежи са прекрасни, но реалността може сериозно да промени плановете ви.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Радвате се на добро настроение за работа днес. Приятното ви държание предразполага хората към вас, затова не е чудно че успявате да свършите повече в сътрудничеството си с околните, отколкото сте планирали. В личен план ви очакват изненади, но такива от които ще останете доволни. Вечерта сте в центъра на весела компания.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще се радвате на засилен интерес от страна на професионалното си обкръжение. Ако се представите добре в проекта, в който участвате, ви очакват делови предложения. Работете и не изпадайте в заблуди по отношение на собствената си значимост. И вие като всеки друг сте на тази земя, за да се развивате и ставате по-добри.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Не се притеснявайте, ако се окажете изправени пред предизвикателства, за които не сте подготвени. Имате нужния потенциал, в противен случай съдбата би ви спестила емоциите. Очаквате повече от човек, който не е в състояние да ви го даде. Колкото по-рано осъзнаете този факт, толкова по-добре ще бъде за вас.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще работите, като заложите на творческите си идеи и общувайки с подходящи хора ще постигате синхрон в действията. Така е, когато срещате разбиране. Обстоятелствата ще ви позволят да извлечете максимума на момента, което ще ви направи финансово независими. Все пак бъдете овладени и не позволявайте на емоциите да помрачат устрема ви.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Отношенията в семейството ви са сложни и колкото по-бързо осъзнаете, че противопоставянето на решенията на близките ви вреди на климата, толкова по-добре за всички вас. Научите ли уроците си, търпението ви ще бъде възнаградено. В интимните си отношения ще спечелите повече, ако сте естествени.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Възможно е да останете изненадани от нечие поведение или друго събитие. Приемете търпеливо предизвикателствата и не позволявайте на нищо и никого да спре устрема ви към целта. Не се предавайте, ако срещнете препятствия по пътя си. Ще получите повече от живота, стига да сте наясно с желанията си.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  В случай на нужда потърсете съвет от специалист, било в служебен, личен или социален план. Ще си спестите ценно време и нерви, защото е ясно, че не може да знаете всичко. Дискретността ви по отношение на нечия връзка ще помогне, но вие бъдете искрени с партньора си. Ако имате съмнения ги споделете.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Бъдете максимално съсредоточени в работата си днес и не обръщайте внимание на онова, което се говори около вас. Ще изгубите твърде ценно време в празни приказки, което след това трудно ще наваксате. Можете спокойно да се доверите на мнението на близък приятел по особено личен за вас въпрос.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Работите върху конкретни дела днес. Към част от тях от дълго време се стремите, затова няма да е чудно, че ще останете доволни от себе си. Печелите време относно професионален проект, който сте започнали. Имате нужда от разтоварване и приятни емоции. Обградете се с близки хора.
  15 ное 2019
  Последни новини