Две трети от кърджалийци,участвали в анкета, очакват предсрочни парламентарни избори

Две трети от кърджалийци очакват предсрочни парламентарни избори. 63,6% от читателите на сайта Кърджали бг вести, включили се в анкета се надяват кабинета „Борисов ”да падне и да има нов вот за Народно събрание. Това мнение отразява надеждите на десетки кърджалийци, които излязоха на спонтанните протести в града.

На друго мнение са водещи политици. Лидерът на най-голямата политическа сила в областта – ДПС, Ахмед Доган заяви наскоро пред ръководството на партията: Към днешна дата обществото и държавата нямат нужда от предсрочни парламентарни избори. Нещо повече, дори: трябва да направим необходимото управляващите да не претърпят вътрешнопартийна имплозия. Доган се обяви за Програмно правителство.

Председателят на Народното събрание и координатор на ПП ГЕРБ за Кърджалийска област Цвета Караянчева е категорична, че коалиционния кабинет „Борисов 3” ще изкара мандата си.

Единствено БСП се опита да намекне за предсрочен вот, представяйки в Кърджалийско Визия за България, но се отказа да яхне протестите на кърджалийци.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини