Дядо Коледа зарадва с подаръци 170 деца в неравностойно положение на весел бал в Кърджали

    170 деца в неравностойно положение зарадва с подаръци Дядо Коледа на весел бал в Кърджали. Деца с увреждания и техните родители, както и приютени в социални центрове имаха възможност да танцуват на воля в празнична дискотека организирана за тях от Шенай Мехмедали. Празникът се състоя в комплекс „Ида”. За децата бе осигурен празничен обяд и торта.

    Десетки фирми от Кърджали се озоваха на молбата ни и дариха средства, за да може да зарадваме децата,сподели за Кърджали бг вести Шенай Мехмедали. Тя посочи,че Коледния бал в Кърджали е последният от серията прояви в областта. Балове през седмицата са организирани в Ардино,Момчилград,Джебел и Крумовград.

    Събрахме деца в неравностойно положение извън традиционната им среда.Искаме да ги приобщим към обществото.Затова ги изведохме от домовете.Искаме да седнат до дарителите,дали средства за да се чувстват щастливи,каза още Шенай Мехмедали.Тя изреди имената на всички фирми спомоществователи.

    Наред с фирмите подпомогнали с радост Коледното парти,се включи и Община Кърджали ,Ротари клуб Кърджали и Ротаракт и Интеракт. Младите ротарианци,наред със местната организация на Съюза на Инвалидите участваха в организацията на бала.Да дадат своята подкрепа на децата в неравностойно положение в партито се включиха зам.-кметът на Община Кърджали Веселина Тихомирова и секретарят на Общинска администрация Сезгин Бекир,президентът на Ротари клуб Кърджали Валентин Гогев,пастпрезидентът Сабахаттин Гьокче.

      Веселина Тихомирова поздрави всички присъстващи от името на кмета инж.Хасан Азис. Тя подчерта,че Общинска администрация има разгърната социална програма и децата в неравностойно положение са неразделна част от нея.

      От името на социалните институции й бе връчен плакет. Той бе адресиран до кмета Хасан Азис за неговата грижа за малките кърджалийци  с увреждания.

       Кулминация на партито бе появата на Дядо Коледа. Децата го очакваха с нескрито вълнение. Прегръщаха го и се снимаха с него. Старецът от Лапландия раздаде на всички торби с подаръци, приготвени под коледната елха. Джуджета,помогнаха на Шенай Мехмедали да подготви 330 пакета. Това стана възможно отново със спомоществователството на фирми и община Кърджали.

      Изненада са децата имаха и  младите ротарианци.Ротаракт Кърджали включи в своята акция „Плюшено мече” и децата на града. След Крумовград, Момчилград и Добромирци ,бяха зарадвани и кърджалийчетата. Децата писаха писма до Дядо Коледа със своите желания за подарък. Дарители получаваха писмата и всеки избираше дете , на което да удовлетвори мечтата. Дарителите са от цяла България. Пакети с подаръци бяха подготвени за всички деца на бала.

      Балът не мина без бурни танци. За децата с увреждания и техните родители пя Айдън. Изпълненията му бяха придружавани с бурни овации. Деца пяха песни на Дядо Коледа.

      За всички присъстващи имаше изработени ръчно коледни картички. Те бяха измайсторени и раздадени от ученици от СУ”Йордан Йовков”.

      Шенай Мехмедали обяви,че се заражда нова благотворителна инициатива.Фирмите дарители са пожелали децата да направят мартенички,които да откупят.Със средствата те ще посрещнат Баба Марта.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини