Бойко Рашков: Парламентът назначава, но не се интересува от Бюрото за контрол на СРС

И в бъдеще Народното събрание ще търпи хора в Националното бюро за контрол на СРС-тата, които не идват на работа и получават 5500 лв. заплата.
 
Това заяви пред БНР настоящият председател на бюрото Бойко Рашков преди гласуването в пленарна зала на новия състав на контролния орган.
 
Според Рашков за петте години на мандата никой от парламента не проявява интерес за качествата на членовете на бюрото за контрол на СРС-та. Той алармира за случаи, при които служители на Бюрото не са идвали на работа по 2 години, но са получавали заплатата си. Припомняме, членовете на бюрото се избират от парламента, който е кадровият орган за тази структура.
 
"В бюрото парламентът ще търпи хора и в бъдеще - дори да не идват на работа, да получават по 5500 лв. заплата", обясни Рашков.
 
Отхвърлиха жалбата на Георги Гатев срещу решението на ДАНС=
Той подчерта, че той като председател няма дисциплинарната власт, за да предприеме каквито и да било мерки спрямо член на бюрото. "Кадровият орган е Народното събрание. И НС днес 100% ще препотвърди същите тези кандидатури, за които не се интересуват какво правят в тези 5 години и просто бюрото ще придобие камуфлажен вид", обясни бившият директор на Националната следствена служба и досегашен шеф на Бюрото.
Бойко Рашков, който отново е кандидат за председател, подчерта, че в Бюрото са се взели незаконосъобразни решения.
Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини