Откриха с концерт обновеният ОДК, Ротари клуб и Община Кърджали осигуриха средствата

    С Коледен концерт бе открит обновеният Общински детски комплекс в Кърджали. Ротари клуб и Община Кърджали осигуриха средства за цялостния ремонт на концертната зала, картинната галерия, фоайето и коридорите. Бе изцяло подменено специалното осветление в концертната зала.

    На концерта присъстваха кметът на Община Кърджали инж. Хасан Азис, зам.-кметовете Веселина Тихомирова и Мюмюн Али, президентът на Ротари клуб Кърджали Валентин Гогев, пастпрезидентите Бахар Палова,  Джевдет Адем, Сабахаттин Гьокче,Гавраил Гавраилов  и Садула Хаджиев.Тук бе и ротарианката Сибел Кяшиф.

      Концертната зала се оказа тясна да побере деца и родители дошли да се насладят на спектакълът  „Весела коледна въртележка”.

      В приветствието си директорът на ОДК Златка Пеньова подчерта, че се е сбъднала една коледна приказка. Миналата година Дядо Коледа пожелал на децата да има хубав ремонт на тяхната зала и това се сбъдна. Пеньова припомни за своя среща с тогавашния президент на Ротари клуб Кърджали Бахар Палова. Подема се инициативата за благотворителен бал. Събира се впечатляваща сума. Кметът Хасан Азис допълва с още средства дареното. Така обновеният дом ОДК става факт.

      Днес е Игнажден. На този ден се гадае за бъдната година. Вярвам, че следващата 2019 г.ще бъде изпълнена с много радост и детски смях в обновения Общински детски комплекс, подчерта Златка Пеньова. Тя благодари на кмета Хасан Азис, на ротарианците в лицето на президента Валентин Гогев и на пастпрезидента Джевдет Адем, който по време на ремонта е бил неотлъчно до нея.

       Радостното е, че на Игнажден в Дома на нашите деца влизат хора, които искат да помагат. Така ще върви и през новата 2019 г. Искахме да изпълним нашето обещание към децата на Кърджали преди Дядо Коледа да ги посети. За да видят , че чудесата се случват. Просто трябва да вземем нещата в свои ръце. Много благодаря на дарителите и фирмите. Има още много да се прави през идващите години. Затова трябва да сме единни в името на децата и нашия град,  подчерта градоначалникът. Той благодари на Ротари клуб Кърджали и пастпрезидентът Бахар Палова за дългогодишното партньорство.

      Президентът на Ротари клуб Кърджали Валентин Гогев  заяви, че са осъществени надеждите на децата на Кърджали. Ние от Ротари ,като най-голяма хуманитарна организация търсим проблеми в обществото и полагаме усилия да ги решим. В случая организирахме благотворителен  бал, привлякохме и кмета инж.  Хасан Азис. Отзоваха се и спомоществователи. Резултатът е на лице, посочи Валентин Гогев.

        Веселата коледна въртележка завладя публиката. Пя детска вокална група „До ре ми”. Изяви се Школата за модерни танци. Бе пресъздадена Бъдни вечер.

    Кулминацията за децата бе появата на Дядо Коледа. Той посочи, че е получил грамади от писма и неговите работници творят подаръци. Децата ще ги получат на Коледа под елхите у дома.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини