На Игнажден коледари от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” гостуваха в община Кърджали

На днешния Игнажден първите гости в приемната на кмета инж. Хасан Азис бяха малките коледари от най-голямото основно училище в Кърджали – ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”. Както повелява традицията коледарската дружина с песни и речитативи направи наричания за здраве и богатство през новата година.  
Коледарите бяха посрещнати от екипа на градоначалника – заместник-кметовете Веселина Тихомирова, Тунджай Шукрю, инж. Катя Митовска и секретарят на общината Сезгин Бекир.
Пред тях, облечените в традиционните български носии, с накривени калпаци и дълги геги, на които събраха даровете си, коледари представиха народния обичай. Преди това децата разказаха за празника Игнажден и пресъздадоха обичаите и наричанията за празника.
От името на кмета инж. Хасан Азис и ръководството на община Кърджали, заместник кметът Веселина Тихомирова поздрави коледарската дружина от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” и каза:
„Много сме щастливи, че точно днес, на Игнажден, вие сте първите ни гости. Благодаря на вас и на вашите родители за любовта и всеотдайността, за труда, който сте положили и сте избрали да дойдете при нас. Желаем ви да сте здрави, да имате много успехи, да сте честити, да радвате много семействата си и нас!”
Преди да продължат коледарския си път, младите коледари получиха и по една торбичка с подаръци и лакомства от името на общинското ръководство.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини