4500 души получиха пакети с продукти за празниците в областта

В навечерието на предстоящите празници  над 4500 души от общо включените в списъците на АСП8 437 жители на областтаса получили индивидуалните си пакети , включващи 16 вида трайни хранителни продукти- съобщават от ОС на БЧК- Кърджали.

 Раздаването на пакетите от служители и доброволци на БЧК в осем  Временни пунктове на БЧК в Кърджалийска област е в изпълнение на Оперативна  програма за храни  и/или основно материално подпомагане – план 2017 година, финансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.Едновременно с  продуктите, хората получават индивидуални консултации по въпроси, които ги интересуват, както и брошури за превенция на телефонните измами и какво представлява Европейския социален фонд.

Най-висок е процентът на получената помощ в общините Кирково, Ардино и Джебел- над 70 процента. Очакванията са, че раздаването в 7 от осемте Временни пунктове на БЧК в областта ще приключи преди обявения за тях краен срок- 21.01.2019 година.

От Секретариата на ОС на БЧК напомнят на правоимащите лица от Община Кърджали, че Временният пункт няма да работи в периода от 22 декември 2018 година до 2 януари 2019 година включително.Крайният срок за раздаването в Кърджали е 15 февруари 2019 година.

Това съобщиха от ОС на БЧК-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини