Общинските съветници в Кърджали ще дарят част от възнагражденията си за медицинска апаратура на МБАЛ”Д-р Атанас Дафовски”

По 150 лева от декемврийските си възнаграждения ще дарят общинските съветници  в Кърджали за  закупуване на медицинска апаратура на МБАЛ”Д-р Атанас Дафовски”. Това обяви председателят на Общинския съвет Раиф Мустафа на днешното, последно за 2018 г. заседание. Решението е по повод писмо на изпълнителния директор на болницата проф. д-р  Тодор Черкезов,  в което е отправено искане към общинската администрация и ОбС за купуването на нова апаратура за близо 160 хил. лева.

       Към инициативата, подкрепена от всички  41 общински съветници, се присъединява и ръководството на общинската администрация, което също ще предостави част от декемврийските си заплати, съобщи кметът инж. Хасан Азис. Средствата от 6 500 лв. ще бъдат дарени на отделението по неврология на лечебното заведение за закупуване на пациентен монитор, инфузионна помпа и две медицински кушетки.

     Кметът инж. Хасан Азис пое ангажимент на следващо заседание на Общинския  съвет да внесе предложение, с което частта от над 150 хил. лв. за необходимата медицинска апаратура да бъде заложена в бюджета на общината за 2019 година.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини