Историята на 73-годишното Общинско радио Кърджали бе представена на престижен форум на СУ „Св. Климент Охридски”

На 4 декември в една от залите на СУ „Св.Климент Охридски” бе представен доклад на тема „73 години „Глас от Кърджали за Кърджали”, който проследява историята на най-старата обществена медия в региона Общинско радио Кърджали. Направи го главният редактор на медията Мария Стефанова. Изявата бе в рамките на Кръгла маса „Радио: памет и съвременност”, организирана от катедра „Радио и телевизия” по повод 130-та годишнина на СУ „ Св.Климент Охридски”.

Форумът се случи в момент, в който се отбелязва и  20 години от първите опити за създаване на експозиция по история на радиото; в година, през която ценната сбирка получи името на нейния инициатор и стана Музейна експозиция за история на радиото „Проф. д-р Веселин Димитров“. За отбелязване е, че в нея със свои експонати участва и Общинско радио Кърджали, каза Мария Стефанова.

В двудневният форум с доклади се представиха също учени и преподаватели от различни университети (СУ „Св. Климент Охридски“, ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, УНСС и др.) и академични институции (Институт за изследване на изкуствата, БАН); докторанти и студенти; журналисти и представители на медии (БНР, БГ радио, Дарик  Носталжи, Радио Реакция и др.).   

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини