10 причини вече да не сте влюбени

Както всички хубави неща, така и любовта понякога има своя край. Невинаги е така, разбира се, но когато това се случи, причините могат да са много. Ето 10 от тях:

1. Спрели сте да общувате.
Ако комуникацията ви се свежда до това да обсъдите какво да купите от магазина след работа, нещата наистина са задълбали само в битовото. Духовното ви общуване е потънало в забвение, от което трудно би могло да излезе. В такива моменти човек осъзнава, че няма и желание да се опитва да говори за друго с партньора си. С времето разбирате, че сте спрели да обичате партньора си някъде по пътя.

2. Вземате се за даденост.
Лесно е да попаднеш в капана на самозабравата. Човек мисли, че щом е открил любовта, тя му принадлежи завинаги, каквото и да направи. Тази грешка е най-честата разрушителка на връзки.

3. Очакванията не биват оправдани.
Да нямаш никакви очаквания е лошо. Това говори по-скоро за безразличие, ниски критерии, липса на самооценка и оценка. Но и да имаш твърде високи очаквания също не е добре, тъй като те трудно биха били оправдани. Даже да не са прекалено високи понякога се случва така, че след време се оказва, че човекът, когото си мислите, че сте обожавали, не е този, когото сте очаквали. Ценностите му не съвпадат с вашите, интересите, темите на разговор, всичко е различно от вашето разбиране за съвместен живот.

4. Открили сте нещо ново за партньора си.
Обикновено това е нещо, което не харесвате или от което ви е заболяло. Преломните моменти във връзките или карат партньорите да се обичат още повече, или развалят отношенията завинаги, най-вече ако не можете да простите постъпка или предателство.
По какво да разберете, че срамежлив мъж е влюбен във вас?

5. Ревност.
Ревността може да убие любовта, както от ваша страна, така и от страна на партньора ви. Ако сте прекалено ревниви и не можете да спрете да се съмнявате във верността на половинката си, все някога ще спрете да го обичате. От друга страна той също би могъл да се изтощи от вашата постоянна мнителност и драматични сцени. Ревността е една от най-честите причини за охладняване в отношенията.

6. Връзката не е била базирана на солидна основа.
Взаимоотношения, възникнали на базата на страст, влюбване от пръв поглед или между напълно несъвместими партньори обикновено завършват с крах. Такива връзки просъществуват, докато пламъкът гори, а след като угасне бързо става ясно, че няма върху какво да стъпят по-нататък.

7. Несъвместимост.
Необходимо е време, докато се убедите в несъвместимостта с партньора си или докато се появи ситуация, която да ви го докаже. Неслучайно една от най-често посочваните причини за развод е несходство в характерите или непреодолими различия.

8. От скука.
Скуката във връзката може да убие любовта, страстта, дори приятелството между партньорите. Появява се раздразнение, което се пробужда при всяко действие, просто защото вече всичко в партньора ви дразни.

9. Голямо събитие в живота е променило нещата.
Понякога, когато на човек му се случи преломно събитие, той преосмисля възгледите си, прави своите равносметки и често настоящата връзка не влиза в тях.

10. Изобщо не е имало любов от самото начало.
Ако сте сбъркали страстта, сексуалното влечение или любопитството с любов, все някога тази грешка излиза наяве. Тогава разбирате, че изобщо не сте били влюбени никога.






 

Източник: az-jenata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини