19-годишна катастрофира, 28-годишен кара друсан

19-годишна катастрофирала с лек автомобил „Фолксваген“ до разклона за село Железник вчера около 9,30 часа. Вследствие на движение с несъобразена скорост последвала загуба на контрол над управлението и автомобилът попаднал в канавка. Жената е била настанена под наблюдение в кърджалийската болница. Тестът за алкохол е с отрицателен резултат. Съставен е акт по ЗДвП.

Бързо производство е образувано в РУ-Джебел за управление на автомобил след употреба на наркотично вещество. Малко след 15 часа вчера на кръстовище в града бил спрян лек автомобил „Опел“ с 28-годишен водач. Тестът за наркотици на шофьора отчел положителен резултат. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление. Издаден е талон за медицинско изследване и са взети проби за химически анализ. Работата продължава разследващ полицай.

53-годишен е управлявал товарен „Фиат“ със служебно прекратена регистрация, установиха полицаи от РУ-Ардино при проверка между селата Долно Прахово и Горно Прахово. Регистрацията е била прекратена по чл.143, ал.15 от ЗДвП за неизпълнено задължение на собственика на моторното превозно средство да го регистрира в двумесечен срок от придобиването.

123 автомобила са били проверени в специализирана операция на териториите на полицейските управления в Джебел и Ардино с цел контрол на водачите за правоспособност, употреба на алкохол и упойващи вещества, спазване на скоростните режими, техническата изправност на моторните превозни средства. За констатираните нарушения на ЗДвП са съставени 5 акта и 10 фиша.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини