Полицията бележи успехи в разкриване на престъпления с широк обществен отзвук в областта

На брифинг директорът на ОД на МВР старши комисар Венцислав Момчилов представи резултати от работата по разкриване на престъпна дейност с широк обществен отзвук:

В РУ-Момчилград е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.116, ал.1, т.6, във връзка с чл.115 от НК, за това че на 21.04.2018 г. около 10.35 часа на улица в с.Кременец, общ.Момчилград, обл.Кърджали, умишлено е умъртвена с особена жестокост 78- годишна жителка на селото. При проведените бързи оперативно-издирвателни мероприятия е установен извършителят на деянието - 49 годишен мъж от същото село. От дома на лицето са иззети веществени доказателства.

На 1.02.2018 г. около 15.40 часа до автобусна спирка в близост до разклона за  с.Студен кладенец, общ.Крумовград, неизвестно лице противозаконно отнело товарен автомобил, като нанесло с кухненски нож прободно-порезна рана в областта на гърдите на длъжностно лице. Вследствие на проведените бързи издирвателни действия извършителят на деянието – 21-годишен жител на общ.Крумовград, е установен същия ден. Образувано е досъдебно производство.

Разкрита е взломна кражба от жилище в гр.Кърджали, при която са отнети телевизор "Панасоник" - 40 инча, килими, дрехи, голям брой домакински съдове и уреди. Извършителят на деянието  е мъж с 13 присъди, извършил е 5 домови кражби в края на миналата и началото на 2018 година. Преведен е в ОС «Изпълнение на наказанията» в Кърджали.

В РУ-Кърджали са образувани 4 бързи производства срещу водачи на МПС, предложили подкупи в размер от 10 до 60 лева на полицейски служители, за да не извършат действия по служба.

Служители на РУ-Кърджали са установили жител на гр.Кърджали и жител на гр.Стара Загора, съпричастни към извършена измама на възрастна жителка от града, от която под предлог за съдействие на полицейски служител, получили 6130 лева, 390 евро и около 50 грама златни накити. Установено е, че жителят на гр.Стара Загора е съпричастен и към извършени през месец май 2018 г. измами на територията на ОДМВР-Смолян. Парите и вещите са предадени на полицейски служители.

При проведена на 20.01.2018 г. специализирана полицейска операция служители на ОДМВР-Кърджали са установили, че  жител на областния град държи в дома си 58 таблетки реагиращи на MDMA, 126 грама суха зелена листна маса, реагираща на марихуана и 22 грама бяло прахообразно вещество, реагиращо на хероин.

На 08.03.2018 год. от апартамент в гр.Кърджали, полицейски служители са иззели 132 грама амфетамин и 105 грама марихуана.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини