Русия обяви за международно издирване 9 сирийци за убийството на екипажа на сваления Су-24

Следствения комитет на РФ публикува за първи път видео и снимки от мястото на катастрофата. Русия разследва убийството в Сирия на пилота на военния самолет СУ-24М Олег Пешкоа и морския пехотинец Александр Позинич, както и покушение срещу щурмана Константин Мурахтин.

Кадрите са от огледа в провинция Латакия в Сирия, където руският бомбардировач и вертолетът на спасителната група се разбиха през през 2015 година. Су-24 бе свалени от турски изтребител по време на бойна операция. Екипажът се катапултира, но бе застрелян от земята преди да се приземи с парашутите си.

Следствието е установило позициите на членовете на незаконни въоруженных формирования, от които е бил открит огън по катапултиралите летци, както и помещение в едно от селищатав  Латакия, където е било отнесено тялото на Олег Пешков.

Привлечени в качеството на обвиняеми са 9 граждани на Сирия. Те са обвинени в участие в незконна въоръжена групировка, и взависимост от участието на всеки - в убийство, опит за убийство, оскверняване тялото на починалия, присвояване на оръжие, боеприпаси и лично имущество. Обвиняемите са обявени за международно издирване, а руски съд е отределил задочно мярка задържане под стража. 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини