Прерязаха лентата на обновената Гимназия по селско и горско стопанство

Днес беше прерязана лентата на обновената сграда на Професионалната гимназия по селско и горско стопанство в Кърджали. Лентата прерязаха зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова, заедно с областния управител Никола Чанев и кметгът на Кърджали инж. Хасан Азис.  Учебното заведение бе обновено с 1,3 млн. лв., осигурени от ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

В рамките на ОП“Региони в растеж“ в периода до 2020 г. се влагат 624 милиона лева за обновяване на образователната среда – както в професионалните гимназии, така и сферата на общото образование, и в сферата на ранното предучилищно образование, изтъкна  заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова.
„С усилията, които полагаме, ние успяваме да обновим над 80 процента от сградния фонд на образователната ни система“, каза още тя и подчерта, че с допълнителните средства, които се осигуряват за оборудване на специализираните училища, се постига ефектът за комплексно покриване на нуждите и по-високи резултати при децата.
Деница Николова заедно с областния управител Никола Чанев, кмета Хасан Азис и началника на Регионалното управление по образование Гроздан Колев откриха обновената сграда на Професионалната гимназия по горско и селско стопанство, в която учат близо 200 деца в различни форми на обучение, по четири специалности.

НЖ

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини