ОДЗ-Кърджали с редица срещи за фермерите в областта

Областната дирекция “Земеделие” в Кърджали организира срещи със земеделските производители от областта от началото на месец ноември. Срещи продължават до 29 ноември в различни населени места на област Кърджали.

 До края на месеца предстоят още 12 срещи. Три от тях ще се проведоха вчера, 21 ноември, в селата Токача, Костино и Мишевско. 

 На 22 ноември експерти от областната дирекция ще се срещнат със земеделци от селата Бойно, Аврен и Малък Девесил.

 Срещите продължават на 26 ноември. Тогава те ще се проведат в селата Чал и Стремци. На следващия ден, 27 ноември, ще се състоят две срещи – в селата Черничево и Скална глава.

 Последните две срещи са предвидени за 28 и 29 ноември. На 28 ноември експертите ще бъдат в село Скалище, а на 29 ноември срещата с фермерите ще се проведе в Кърджали.

 На 1 ноември 2018 година, стартира информационна кампания на МЗХГ и в другите областни градове на страната. Дискутираните теми са свързани с директните плащания за 2019 г., държавни помощи в сектор земеделие за 2019 г. и прилагането на Общата селскостопанска политика след 2020 година. По време на информационната кампания експерти от дирекция „Директни плащания и идентификация на земеделски парцели“ ще запознаят земеделските стопани с очакваните законодателните изменения свързани с директни плащания за  Кампания 2019, условията, на които следва да отговорят, както и дейностите, които трябва да изпълняват и да спазват, за да получат финансово подпомагане. 

fermer.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини