Има заподозрян за палежа в Китна при който изгоряха животни и слама

38-годишен е заподозрян за палежа на селскостопанска постройка в село Китна, при която изгоряха сградата, животни, над 2000 бали сено и слама, техника. Произшествието стана на 15 ноември около 21 часа. След извършен оглед беше образувано досъдебно производство за палеж в РУ-Кирково. При проведени издирвателни действия полицаите установили мъж от същото село, който направил самопризнания за деянието. Настанен е в здравно заведение в Кърджали. Работата по случая продължава разследващ полицай.

15 пожарникари са гасили през уикенда запалени комини на жилищни сгради в Кърджали и Момчилград и нерегламентирано сметище в района на село Сипей. В жилищен блок в кв.“Възрожденци“ изгорели 10 коминни тела, в останалите случаи няма нанесени щети.

 

Криминалисти от РУ-Кирково разкриха извършител на кражба на пари от частен дом в село Дюлица през миналата година. В полицейското управление за срок до 24 часа е задържан 46-годишен от Стара Загора. Веднага след извършената кражба на 1900 лв. от жилище в село Дюлица мъжът е бил заподозрян за престъплението, но се укрил. Обявен е за общодържавно издирване, бил е задържан в Сливен и конвоиран до полицейското управление в Кирково. Работата по случая продължава.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини