Неравностойна битка между въоръжен с нож срещу въоръжен с газов пистолет на бензиностанция в Кърджали завърши със средна телесна повреда

Неравностойна битка между кърджалиец, въоръжен с нож срещу кърджалиец, въоръжен с газов пистолет завърши със средна телесна повреда. Между двамата избухва свада на бензиностанция на изхода за Хасково на 17.10.2014 г. Д.М.Х. и Е.А.М. влизат в ръкопашна схватка. Разменят се псувни и удари. Д.М.Х. вади сгъваем нож .Е.А.М.тича до колата си и вади законно притежаван газов пистолет. Започва да стреля по Д.М.Х. и баща му. Притежателят на ножа е силно афектиран.Подгонва въоръжения с пистолет кърджалиец. Последният бяга, хвърля пищова.Настигнат е и е прободен. Нанесена му е прободно порезна рана на лявата подмишница.

Районният съд в Кърджали осъжда Д.М.Х. на една година затвор условно.Той трябва да заплати на ранения 6000 лева за неимуществени щети и още 275,37 лв за имуществени.

Д.М.Х.обжалва пред Окръжния съд в Кърджали,като се аргументира,че е действал при законна самоотбрана. Магистратите потвърждават присъдата на Районният съд.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини