Вътрешният министър откри паметник на загиналите полицаи и пожарникари в Кърджали

Изображение 1 от 2

    Министър Младен Маринов благодари искрено на служителите и гражданите, инициирали изграждането на паметника на загиналите в изпълнение на служебния си дълг служители на ОДМВР и РДПБЗН в Кърджали. Той сърдечно поздрави и всички, които участват  в  дарителската кампания и продължават да участват  във  всички инициативи, свързани с набиране на помощ на децата и близките на загиналите колеги. Знам, че един  паметник, една кампания няма да ви върне онова, което сте загубили, но съм  уверен , че това  ще ви  даде мотив и сили да продължите  напред, да сте успешни в живота и голяма част от вас да сте мотивирани да продължите  пътя на своите родители в системата на МВР, служейки на България – с тези думи министър Маринов се обърна към децата и близките на загиналите служители. Той припомни, че полицейската и пожарникарска работа е наистина тежка и не винаги разбрана от обществото. Наш дълг е да поддържаме ежедневно мира, обществения ред и сигурността на гражданите и когато всичко е нормално, те се чувстват сигурни. По думите му „може би не отдаваме винаги нужното внимание и не казваме заслуженото „благодаря“ на колегите, които в изпълнение на служебните си задължения са помогнали, предотвратили са нещастия, спасили са хора, но искам всички да знаете, че това не остава незабелязано. В  крайна сметка ние сме призвани да вършим тази работа и я вършим не за благодарност, а защото това е нашето  призвание“. Министър Младен Маринов пожела на всички колеги да са по-добри в обучението, да бъдат внимателни когато провеждат специализирани операции, когато гасят пожари, когато потушават  природни бедствия, за да предотвратим такива нещастия. 
    На откриването на паметника присъстваха директорът на ГДПБЗН гл.комисар Николай Николов, директорът на ОДМВР-Кърджали старши комисар Венцислав Момчилов и директорът на РДПБЗН комисар Сергей Заимов, областният управител Никола Чанев, зам-кметовете на Кърджали и Крумовград инж. Катя Митовка и инж.АбидинХаджимехмед, служители на областната дирекция и пожарникари, близки на загиналите и колеги. Трогателни думе в памет на загиналите си бащи споделиха Петко Янчев и Севда Дибекова.

    Идеята за паметния знак на загиналите по повод изпълнение на служебния си дълг служители е съвместна – на директора на ОДМВР старши комисар Венцислав Момчилов и на директора на РДПБЗН комисар Сергей Заимов. Проектът за паметника е дело на архитект Станислав Луков, а средствата за осъществяването са събрани от дарения на полицейски служители, пожарникари и ръководствата на общините Кърджали и Крумовград в лицето на кметовете инж. Хасан Азис и г-жа Себихан Мехмед.

    На снимките: Министър Маринов почита паметта на загиналите служители на МВР. 
    Петко Янчев, син на загиналия пътен полицай Янчо Петров, поднася венец на паметника. 

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини