Спешните медици от страната се събират на форум в Кърджали

Спешните медици от страната се събират на научен форум в Кърджали.Конференцията се организира от Инициативен комитет , начело с д-р Благомир Здравков от УМБАЛСМ „Пирогов”-София, в който е включен и директорът на ЦСМП-Кърджали д-р Атанас Митков. В Научния комитет на форума са: проф.д-р Ст.Миланов от УМБАЛСМ”Пирогов”, проф.д-р Е.Паскалев КНТУМБАЛ „Александровска”-София и проф. д-р М.Боянов от УМБАЛ „Александровска”-София.

   В разпространената до колегията покана , организаторите отбелязват: „Изминалите десетилетия утвърдиха спешната медицина като неделима част от здравеопазването в България. Смятаме, че немалка част от неблагополучията в системата се дължат на празнина, пораждана от липса на усещането за обща принадлежност към една професионална група; на изградени професионални и лични контакти. Трайните мостове между знанията и практиката и споделения клиничен опит ще помогнат да съхраним така нужните ни достойнство и самочувствие”.

 За Кърджали бг вести д-р Атанас Митков посочи, че конференцията ще се състои от 26 до 28 октомври в хотелски комплекс „Главатарски хан”. В него ще се включат директори на Центрове за спешна медицинска помощ и началници на Спешни отделения. Такъв форум не е провеждан отдавна. Искаме да го превърнем в традиция, отбеляза д-р Атанас Митков.

В рамките на конференцията ще бъдат проведени две сесии. Първият симпозиум ще започне с лекция на проф.д-р Ст.Миланов и ще бъде посветен на лечението на децата. Вторият симпозиум ще бъде открит от проф.д-р Е.Паскалев с доклад  на тема „Трансплантология и спешна медицина”.

 Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини