След драма и много нерви, Мастило спечели дербито на третия кръг в „Лига Кърджали“

Отборът на ФК „Мастило“ извоюва труден, но сладък успех в дербито на кръга в „Лига Кърджали“ по минифутбол срещу FC „Balkanstroy“. Червените спечелиха с 4:3 след много оспорван и нервен мач.

Всички хора, дошли на стадиона в СУ „П. Р. Славейков“, очакваха дерби и то бе на лице. След изключително равностойна игра, през първата част на три пъти отборът на „Мастило“ повеждаше в резултата, а „Balkanstroy“ отговори подобаващо и на трите гола, довеждайки нещата до 3:3 – резултат, който се запази почти до края на срещата. Първо Велислав Терзиев даде преднина на „Мастило“, а Сезер Мустафа изравни. За 2:1 точен бе Емил Казиев, а 2:2 направи изигралият страхотен мач, бивш футболист на турския грандФенербахче, Аспарух Асенов по известен като ГюрханГюрсой. За 3:2 точен отново бе най-полезният в срещата Велислав Терзиев. Сините отново реагираха след гол на Ферах Хайрула, но в последната минута от редовното време Ангел Стойчев сложи край на спора.

Типично за футболни срещи с подобен заряд, по време на мача и след него футболисти и на двата отбора имаха претенции към съдии, организатори и определени ситуации. В крайна сметка двубоят завърши с победа на „Мастило“, които след трети кръг остават непобедени с пълен актив от точки.

В първата среща от трети кръг „Приятели Юнайтед“ наниза шест безответни гола на все по-силно играещият „Каприз България“. По този начин момчетата от Джебел се изкачиха на върха във временното класиране. Въпреки изразителната победа смело можем да кажем, че победата не дойде лесно за джебелчани. След доста добре организирана игра „Каприз България“ удържа нулевото равенство чак до средата на първото полувреме. Липсата на достатъчно игрова практика и отсъствието на наказания Аптула Аптула, обаче си казаха думата и с голове на Мирослав Аврамов и Асен Кисьов момчетата в бяло затвориха полувремето в своя полза. След почивката капитанът Михаил Младенов изпорти дузпа, но се реваншира пет минути по-късно с попадение и три асистенции за следващите попадения. Крайното 6:0 оформиха Светослав Топчиев и Ивайло Чаушев, разписал се на два пъти.

Срещата между FC „OneMinute“ и FC „Pripek“ бе не по-малко интересна от дербито на кръга. В нея вихрено започнаха кърджалийци след като само в рамките на пет минути хеттрик реализира много дейният Бекир Шабан. Последваха силни минути за припекчани, като за втори пореден мач те притискат съперника си с два неочаквани гола. Илиян Зафиров и Иван Башев вдъхнаха кураж на своите, разписвайки се за 3:2, но за тяхно съжаление докато търсиха път към вратата на „OneMinute“, получиха попадения в своята. Красиви голове на Дениз Асенов и Фари Тасим разочароваха иначе блестящия вратар Деян Василев, като по този начин те подпечатаха заслужената победа на FC „OneMinute“.

Преди началото на двубоите грамоти получиха футболистите, попаднали в идеалните състави на първи и втори кръг на „Лига Кърджали“, а бутилка шампанско получи Илхан Али от FC „Balkanstroy“, който бе обявен за „Футболист на седмицата“ във втори кръг на първенството на БАМФ Кърджали.

www.kotasport.com

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини