БЧК обучава доброволци в Кърджалийско

Реализацията на съпътстващите мерки по Оперативна програма за храни  и/или основно материално подпомагане,  Операция тип 2: BG05FMOP001-2.003 „Предоставяне на индивидуални пакети хранителни продукти” -2017г-2019г. стартира в Кърджалийска област със съдействието на читалищните ръководства в селата Аврен и Черничево. Обученията бяха водени от специалисти на Секретариата на ОС на БЧК- Кърджали.

Общо 24 души от списъците с правоимащи лица в двете села получиха знания, с които да бъдат полезни на себе си,  своите близки и съседи.  Темата за справяне с неблагоприятни климатични условия бе представена от директора на Секретариата и участниците получиха брошури със съвети за превенция на различните видове бедствия.  Засилен интерес и внимание проявиха по-възрастните хора към темата „Балансиран режим на  хранене“, свързан с различните видове заболявания , мнозина от тях пожелаха да им бъде измерено  кръвното налягане и да бъдат индивидуално консултирани по въпроси, които лично ги интересуват.

По инициатива на общинското ръководство на БЧК – Крумовград, представено от Радостина Пашова и Мелиха Байрям, бяха учредени  и дружества на БЧК към читалищата в двете села, в които с желание се включиха и част от правоимащите лица.

Новите членове избраха ръководствата си и приеха планове за работата си през 2019 година. В проведените разговори, след демонстриране на прекрасни певчески възможности от домакините, бяха обсъдени идеи за участие на самодейните състави на читалищата в благотворителните и фондонабирателни акции на общинската организация на БЧК- Крумовград и желаните теми за обучение на новите членове на БЧК през 2019 година.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини