Ротари Интернешенъл стартира до дни поредната кампания за дарения, средствата са за борба с детския паралич

Изображение 1 от 5

    Ротари Интернешенъл стартира до дни поредната кампания за дарения, средствата от която ще отидат за борба с детския паралич. Окончателното премахване на полиомиелита  е основна цел на най-масовата неправителствена организация в света. По традиция в кампанията ще се включат и ротарианците от Кърджали.

    Двадесет дарени долара са четиридесет ваксини или четиридесет спасени живота. Това подчерта в срещата си с Ротари клуб Кърджали дистрикт гуверньорът на дистрикт 2482/България/Веселин Димитров. Той посочи, че в кампанията ще се включат всички 2011 ротарианци в страната.

     Димитров отбеляза, че Ротари непрекъснато генерира нови идеи. Те получават публичност и ангажират последователи. Те от своя страна лансират нови идеи. Ротари предлага безплатно ноу-хау в името на обществото, посочи Веселин Димитров.Важна роля в това отношение играе публичността на дейността на организацията и нейните клубове. Особено внимание се отрежда на местните медии.

      В експозето си пред ротарианците от Кърджали дистрикт гуверньорът посочи, че една от целите на клубовете през настоящата ротарианска година е развитието на лидерството на своите членове. Аз съм бивш състезател по колоездене и в този спорт е важно не само лидерството, но и екипността,посочи Веселин Димитров.

      Дистрикт гуверньорът подчерта още, че трябва да се поощряват младите хора и открои наградата „Христо и Евлоги Георгиеви”, спомоществователите на Софийския университет. В тази връзка ще бъде добре, ако се излъчи стипендиант по програмата Ротари център за мир. Димитров препоръча на ротарианците от Кърджали да засилят международния младежки обмен. Младите хора стават посланици на приятелството, подчерта Димитров.

      Дистрикт гуверньорът посочи, че като мото на своето председателство е записал :”Ти вдъхновяваш мен, аз вдъхновявам теб!”. Два месеца по късно президентът на Ротари Интернешенъл Бари Расин определя темата на годината”Бъди вдъхновението”. ”Вдъхнови ни!” написаха на флагчето на клуба, който връчиха на дистрикт гуверньорът ротарианците от Кърджали. Клубът има 22 годишна история. Членовете са 28 редовни и един почетен, съобщи президентът Валентин Гогев.

    Дистрикт гуверньорът Веселин Димитров е роден в Бургас през 1970 г.Семеен с две деца.Има бизнес в сферата на търговията с петрол и хотелиерството.Членува в Ротари клуб Бургас Приморие.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини