Инж. Катя Митовска участва в заседанието на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район

Заместник кметът на община Кърджали инж.Катя Митовска участва  в заседанието на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район /ЮЦР/, което се проведе днес в Областна администрация Хасково. Председател на Регионалния съвет за развитие на ЮЦР е областният управител на област Хасково Станислав Дечев.
На заседанието присъстваха представители на Световната банка, заместник-министри, областните управители на областите от ЮЦР, кметове и представители на общините от района, представители на министерства, на синдикални и браншови организации и други.
Основната дискусия, в която  се включиха  представителите на Световната банка и на МРРБ  бе за предвижданите промени в изпълнението на политиката за регионално развитие в страната и ролята на регионалните съвети за развитие.
В дневния ред на форума  бяха  включени още обсъждане на актуални въпроси, касаещи пътната инфраструктура на област Хасково, проблема с организацията на движението на товарните автомобили по трасето към ГКПП "Капитан Андреево". Представен бе и  проекът за "Международно Висше Училище по Информатика и Електронно Лидерство "Махатма Ганди"" в Пловдив. Участниците  докладваха и за напредъка по взети решения на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини