Данъчни запечатаха хотел "Маринела"

Хотел "Маринела" в София, собственост на бизнесмена Ветко Арабаджиев, е запечатан от данъчните. Това съобщи БНТ, позовавайки се на говорителят на НАП Росен Бъчваров.  

Хотелът ще остане затворен за една седмица. Престоят на гостите, които вече са отседнали в хотела, няма да бъде нарушен.

Все още не са ясни причините за санкцията. 

Припомняме, че вчера, 27 септември спецсъдът блокира 12 банкови сметки на Ветко и Маринела Арабаджиеви, обвинени за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари.

Запорите са наложени като мярка за обезпечаване на предвидените наказания конфискации и глоби по повдигнатите им обвинения.

На 11 септември съдът реши да остави в ареста за постоянно Вълчо Арабаджиев, Елена Караянева и Ромелия Кирилова. На същото заседание, адвокат Илиян Василев,  заяви че Ветко и Маринела Арабаджиеви ще се върнат в България доброволно до дни. Това и до този момент не се е случило обаче. 

Двамата се издирват с европейска заповед за арест. 

След това бяха арестувани още трима души по подозрение, че са част от престъпната група по делото срещу Ветко и Маринела Арабаджиеви. След проверка в автомобила им са открити 500 хил. лева. 

Припомняме, в края на август месец при спецоперация в офиси в столичния хотел "Маринела" и в пловдивския хотел "Марица" бяха арестувани 10 души, сред които беше и синът Вълчо Арабаджиев, който е с обвинение за пране на пари.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини