11 °C

Стартираха проявите на общината, посветени на 21 октомври – Денят на Кърджали

Стартираха проявите, включени в програмата на Община Кърджали, посветена на 21 октомври – Денят на Кърджали. Тя е наситена на събития с различен характер и, според екипа на Общественият съвет по култура, който заседава вчера, културните институции в града се включват с различни инициативи, в които гражданите и гостите на града могат да открият своето място.

Началото се поставя с обявяването на конкурс за мултимедийна презентация „Личностите на Кърджали, да ги знаем и помним”, който се реализира по инициатива на Регионална библиотека „Н.Й.Вапцаров” Кърджали. Библиотеката е подготвила и поредица от срещи с читателите на които ще бъдат представени нови 3 нови книги, както и изложба. 

Част от програмата е и провеждането на Европейският екологичен фестивал „Зелена вълна – 21 век”, който както вече разбрахте е с продължителност два дни и ще бъде открит утре.

Още в началото на следващата седмица един юбилей ще събере почитателите на певческото изкуство. На 1 октомври-деня на самодееца, в читалище „Обединение 1913” ще бъде представен концертът на Дамска вокална група „Ахрида”, която отбелязва 10 години от създаването си.

Юбилейните събития за читалището, които са включени в програмата не спират до тук. По думите на председателя на читалищното настоятелство Стоян Анадолиев на 24 октомври в Дома на културата от 18.30 часа ще се състои юбилейния концерт „50 години хор „Незабравки”, а на следващия ден от 17.30 часа ще бъде открита паметната плоча на краеведа Никола Иванов.

За поредна година със свои изложби и концерти се включват и Дружеството на художниците в Кърджали и съставът на Домът на културата. В рамките на програмата е включена и научна конференция в Астрономическата обсерватория и обучение на археолози, инициирано от Регионалния исторически музей.

С две инициативи се представя и Арт движение „Кръг”. На 25 октомври от 18.30 часа за пети път ще бъде представен в Арт-галерията Международен фотосалон „Селекция 2018”, а на 29 октомври в същия час ще бъде открита изложба посветена на 75 годишнината от спасяването на българските евреи.   

За почитателите на оперното изкуство и балета също е помислено. На 19 октомври в Кърджали гостува Старозагорската опера със спектакълът „Лебедово езеро”, който ще бъде представен на сцената на Театрално-музикален център Кърджали от 19,00 часа, а на следващият ден – 20 октомври, за най-малките ще бъде представен детският театрален спектакъл на операта в Стара Загора –„Машината на времето”. Същият ден отново в театъра ще бъде концерта под надслов „С песните на хората” от  фолклорни песни в изпълнение на отец Петър Гарена.

Най-голяма концентрация на събития има в празничния 21 октомври, в който освен тържествената сесия, празничното шествие и ритуал пред паметника на Освободителите е помислено за всякакъв тип публика. Ще има сцена на талантите, концерт на Тита , Чоко и Пик-пук, а вечерта се очаква тук отново да гостува спектакълът на ансамбъл „Българе".

Кърджали бг вести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 15.12.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ви ще е наситен на интересни занимания, зареждащи ви с положителни емоции. Природата също ще ви въздейства отпускащо и позитивно, не я пренебрегвайте. Здравословните проблеми е добре да се решават, търсейки съвет от специалист, а не по свое хрумване. Денят е благоприятен и за реализация на повече от идеите ви.
15 дек 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Добронамерени сте към всички около вас и днес ще усетите ответните реакции на околните, които няма да останат безучастни към проблемите ви. На ваше разположение ще бъдат дори хора, които не познавате толкова добре и е възможно това леко да ви озадачи. Хората просто ви харесват и им се иска да ви помогнат. Очаквайте благоприятно разрешение на интимен въпрос.
15 дек 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Предвидливостта ви е впечатляваща и ви спестява много разочарования. Благодарение на нея и разума си ще се окажете подготвени за нещата, които ви предстоят. Ако все пак нещо ви притеснява, потърсете подходящия човек, с когото да споделите болката си. Ще ви олекне на душата и по-бързо ще намерите решението му.
15 дек 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Възможно е днешният ден да не е от най-приятните ви напоследък. С повече усилия ще изпълнявате рутинните си задачи. Ще ви занимават мисли свързани с бъдещото и личния ви живот. Успявате да намерите разрешение на отдавна занимаващ ви проблем. Усилията ще бъдат възнаградени, а вечерта прекарана с любимия човек е най-добрият завършек на деня.
15 дек 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
За да решите въпросите, които ви притесняват си осигурете малко спокойствие. Нуждаете се от него и заради самите вас. Развлечения с приятели – излет в планина, ремонтна дейност или риболов са сред възможните алтернативи за деня. Нещата ви се нареждат, а неприятностите бягат от вас.
15 дек 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Денят ще ви срещне с някого, интереса ви към когото е силен. Може да се сближите и опознаете повече, но преценете дали това е желанието ви. Не пренебрегвайте текущите си задачи, съдбата ви е подготвила приятна изненада. Усилията, които полагате дават резултат и скоро ще се радвате на придобивките си.
15 дек 2019

Хороскоп за Везни

Везни
В добро състояние на духа сте и ще останете незасегнати за вълнения и емоционални натоварвания. Ако можете излезте сред природата, или поне между приятни за вас хора. Разчитайте повече на себе си. Знаете как се прави това, живота ви е предлагал не един и два такива моменти.
15 дек 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Разширете кръгозора си и не гледайте едностранчиво на събитията покрай вас. С емоционалните си и прибързани действия само бихте усложнили нещата. Приведете се в нужната форма и си наложете добро поведение, очакват ви добри попадения. Те ще ви дадат сили и ще ви насочват към по-практични действия.
15 дек 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
За работа винаги има време, но днес дайте свобода на фантазиите си. И вие, и околните ще останете доволни, а и ще помогнете на онези, които търсят промяна. Всички нови начинания ще се толерират от съдбата. Не се ограничавайте, а проявете аналитичните си способности.
15 дек 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Спокоен, изпълнен с ведро настроение ден. Може би сега е момента да обърнете повече внимание на семейството и дома си, и да си починете от външни контакти. Поговорете с любимия човек, помогнете му да се справи с проблемите. Не очаквайте да получите парите си, ако днес ги дадете на заем.
15 дек 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Чувствате се чудесно днес и ще ви се иска да се занимавате с нещо полезно и разтоварващо едновременно. Околните ще приемат добре ваша идея, която ви вълнува от доста време и ще подкрепят начинанията ви. Любими занимания ще ви откъснат от мисли, свързани с работата ви или с неща, които не ви се иска да вършите в момента. Обърнете внимание на човека до себе си.
15 дек 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Денят ви ще е изпълнен с емоции и събития. Обичате предизвикателствата и ще започнете нещо, което не сте правили досега. Възможно е да имате късмет при хазартни игри, но бъдете умерени и не прекалявайте. Ще се забавлявате. Обичате да давате, да помагате с желание и от сърце, и това не остава скрито от съдбата. Очаквайте бързи придобивки.
15 дек 2019
Последни новини