Издигат паметник на Джон Ленън в центъра на София

Новината беше оповестена при гостуването на двама от водещите на радио Тангра Мега рок - Насо Русков и Васил Върбанов в "Култура.бг" на БНТ 1

От разговора в телевизионното студио, на което водещи бяха Анна Ангелова и Димитър Стоянович, стана ясно, че паметникът на легендарния музикант от "Бийтълс" ще бъде поставен в специално обособена част в градинката до сградата на бившия Нотариат и "Стената на Джон Ленън", без да бъде премахван вече съществуващият барелеф.

Плочата беше монтирана на 8 декември 2010 г., по повод 70-годишнината от рождението и 30 години от убийството на Джон Ленън. Изработена е от изкуствен камък от художника Петър Маринов.

Източник: БНТ

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Въ
    Възмутен
    1 -1
    11:36, 27 сеп 2018
    Соросоидите не спят, а действат! Аман от чуждопоклоничество.
  • 2
    Ев
    ЕВРОАТЛАНТИК
    1 -1
    12:19, 27 сеп 2018
    Ахмашка работа --Няма паметник на Гео Милев и на други видни българи но такива има на Рейгън битълса и други западне тиквеници
  • 3
    Ва
    Валери Филипов
    0 0
    13:43, 27 сеп 2018
    Великият Джон Ленън заслужава паметник на всякъде, където има Цивилизация и Демокрация! Никъде и никога няма да има паметник на Азис - ако има цивилизация и Демокрация ...! Великият Джон ни е изпратен от Космоса и ще бъде в Космоса. Всяка страна, която построи паметник На Великият Джон Ленън, ще бъде в Космоса за веки веков !
Последни новини