Златен и бронзов медал за работническия волейбол в областта от международен турнир в Черна гора

Златен и бронзов медал завоюваха отборите ни по волейбол от Работнически клуб „Спорт и здраве” към КНСБ от областта на международния турнир в Сито море,Черна гора.Волейболистите от тима по плажен волейбол от Кърджали бяха безапелационни за първото място. Със злато се окичиха  Михал Костадинов, Станко Радев, Жоро Симеонов, Валерия Василева и Катрин Кривошийска. Волейболният тим на Кирково пък спечели бронзовите медали. Заслугата бе на кмета на общината Шинаси Сюлейман, който в двубоя за третото място отбеляза решителните точки за своя отбор. Волейболистите  от Кирково получиха и купата на турнира. Групата на Работнически клуб „ Спорт и здраве” от Кърджалийско наброяваше 17 души. Те се състезаваха с над 400 съперници от 40 отбора. Много от делегациите надхвърляха 50 души. По изискване на домакините отборите бяха смесени, като задължително в тимовете трябваше да присъстват мъже и жени. Това съобщи за Кърджали бг вести председателя на Регионалния координационен съвет  на КНСБ в Кърджали Иванка Караколева.

 Бяхме в Черна гора благодарение на третото отборно място,  което постигнахме на международния спортен фестивал в Албена.  Бяхме изпратени от федерация „Спорт и здраве” Там бяха спортисти - работници и служители от 8 страни.  Оспорвани бяха двубоите, каза още Караколева.

 "Две купи от два отбора е повече от достойно представяне", категорична е Иванка Караколева.Тя  каза, че групата ни е била много задружна и е имало добра стиковка. Първоначално съдии и публика ни гледаха с предубеждение, но в последствие ни аплодираха бурно, посочи Караколева.

  Лидерката на КНСБ бе категорична,че ще развива волейбола сред работници и служители в областта. Предстои изграждането на отбор от жени по плажен волейбол. Състезателите от Кърджали по молба на Шинаси Сюлейман ще подготвят приятелите си от волейболния клуб от Кирково.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини