Жители на общините Джебел и Ардино със Зов за помощ до премиера, събраха подписка за разбит път

Изображение 1 от 5

    Жители на Джебел и общината, подкрепяни от живущи в община Ардино се обърнаха със Зов за помощ към премиера Бойко Борисов с надеждата той да реши наболелия проблем с ремонта на третокласния път III 5082 Джебел-Папрат-Мишевско-Църквица-Синчец-Ардино. Над 500 души от кв.”Изгрев” на Джебел, от мах.Духановци, с.Папрат и прилежащите махали, с.Сипец, с.Мишевско, с.Църквица, с.Жълтика, с.Контил, с.Синчец и гр.Ардино, както и техни гости направиха подписка и отправиха послание за съдействие още и към председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, изпълнителният директор на АПИ, областният управител Никола Чанев и директорът на Областното пътно управление Иван Гавазов. Те подчертават , че пътят не е ремонтиран от 45 г. и е опасен за водачите на моторни превозни средства. В подписката се казва, че шосето представлява лунен пейзаж. Шофьорите са принудени да лавират, което е предпоставка за пътни инциденти и катастрофи, а участъка в кв.”Изгрев” е непроходим. Подписалите се местни жители искат реализация на техническия проект за реконструкция, който трябваше да е готов през 2016/2017 г. Пътят е от съществено значение за местното и регионално развитие. С настъпващия зимен сезон се очаква влошаване на ситуацията, се подчертава в подписката. Припомня се,че по този път се превозват ученици, както и работници за фирмите „Теклас”, ”Джебел 96”, ”Идеалфешън”, ”Сьонмез интернешенъл”.

     Отчаяни сме от безхаберието на институциите , имащи отношение към проблема. Надяваме се чрез властовия ресурс който имате да раздвижите мудната държавна и местна администрация, се казва в писмото до премиера Борисов.

      За медиите предприемачът и общественик Сабахатин Гьокче, който се ангажира да представлява инициаторите на подписката заяви, че е провел много разговори с институциите.Той е запознал със състоянието на пътя областния управител Никола Чанев. Имал е разговор и с Иван Гавазов.За сега резултат обаче няма,като отговорът е-липса на средства.Затова и местните жители направили подписка до премиера Борисов, като се надяват за застъпничеството на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

      Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини