Специализирани полицейски операции ще осигуряват безопасност по пътищата и добър обществен ред през празничните дни


56 служители на ОДМВР-Кърджали ще се включат в осигуряването на безопасно движение по пътищата в периода от 6 септември до 9 септември и охрана на обществения ред в населените места. Очакванията са, че голяма част от работещите ще слеят празника с почивните дни, поради което са предвидени специални мерки и засилено полицейско присъствие по главния път към ГКПП „Маказа“. Патрулни автомобили и полицейски служители ще подпомагат движението, ще осъществяват контрол за спазване на скоростните режими в населените и извън населените места, употреба на алкохол и упойващи вещества от водачите, използването на обезопасителни колани и системи. В тези операции ще се включат всички полицейски участъци и Районни управления на МВР по трасето към Граничния пункт  -  в Черноочене, Кърджали, Момчилград, Джебел и Кирково. От Пътна полиция призовават водачите на моторни превозни средства да спазват правилата за безопасно движение и да бъдат търпеливи, ако на места се получат затруднения в придвижването.
По време на предвидените публични прояви ще общественият ред ще се осигурява със силите на Охранителна полиция по места. 
В Районните управления на МВР ще работят групи за бърза реакция при сигнали за произшествия и престъпления.  Криминалистите обръщат внимание на гражданите, че телефонните измамници се активизират през празнични дни. Остава препоръката към жителите на областта да не влизат в контакт с непознати лица по телефона и да не предават по никакъв повод поискани им пари, да бъдат бдителни за съмнителни лица на места с присъствие на много хора и да помолят близки да наглеждат жилищата им, ако ще отсъстват през празничните дни.
Навреме подадените сигнали на единния европейски номер 112 гарантират ефективна намеса на полицията и бързо разкриване на извършени престъпления.
Това съобщиха от   Регионален пресцентър на МВР-Кърджали
 

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини