Делегация от Кърджали гостува в Съндъргъ, Балъкесир

Заместник кметовете на община Кърджали Мюмюн Али и Тунджай Шюкрю  присъстваха на 20-ия международен фестивал  Яджъбедир  за килимарство, култура и изкуство в община Съндъргъ, Балъкесир, Турция. Поканата за празника бе от   кмета Екрем Яваш. 
В приветствието си на откриването на фестивала зам.кметът Мюмюн Али предаде  от името на кмета инж.Хасан Азис поздрави и пожелания  на ръководството на общината и жителите на Съндъргъ, за здраве, успехи  и разширяване на сътрудничеството между Кърджали и Съндъргъ.

Делегацията от Кърджали бе приета от кмета Екрем Яваш. Обсъдени бяха обмяната на опит и добри практики в сферата на  културата,  развитието на туризма,  спорта. Г-н Яваш изрази желанието на общинското ръководство за разширяване на контактите и създаване на приятелски връзки между двете общини. По време на посещението в Съндъргъ бяха проведени срещи и с  каймакамина на Съндъргъ Самет Йозтюрк,  кмета на централна община Кареси в  Балъкесир Юджел Йълмаз, чиито корени са от Кърджалийско. Зам.кметът  Мюмюн Али, който е и председател на ОбС на ДПС-Кърджали  се срещна  и с общинския председател на управляващата в Турция Партия на справедливостта и развитието в Съндъргъ Мустафа Атла. По време на разговорите бяха обсъдени актуални политически теми и др. 
Кметът на Съндъргъ Екрем Яваш е втори мандат кмет, от Партия на справедливостта и развитието. Населението на общината  е около 36 хил.души. В района  силно развито е килимaрството, ръчна изработка, има минерални извори, които привличат туристи от страната и чужбина, основен поминък е и земеделието като приоритетно се отглеждат   маслодайни култури.

Това съобщиха от Пресслужбата на Общинска администрация-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини