Кърджалиец постави ротариански рекорд по изкачване на вр.Мусала

Изображение 1 от 6

    Кърджалиец постави ротариански рекорд по бързо изкачване на най-високия връх на Балканите Мусала.Пастпрезидентът на Ротари клуб-Кърджали Сабахатин Гьокче покори върха за един час и четиридесет и пет минути.Най доброто постижение досега на ротарианец  е  2 часа. Това съобщи за Кърджали бг вести президентът на Ротари клуб –Самоков Людмила Бързакова. Ротарианците от Самоков организират за 15 поредна година изкачване на вр.Мусала. Тази година интересът е изключителен. Над 250 ротарианци от 16 клуба от страната се включиха в надпреварата. Сред тях бяха Ротари клуб-Кърджали, Ротари клуб-Пазарджик,  Ротари клуб София Интернешенъл и др. За първи път дистрикт-гуверньор на Ротари за България  Веселин Димитров изкачи  Мусала, каза още Людмила Бързакова. Тя посочи,че тази година кърджалийци са доминирали при мъжете. Те са завоювали освен първото и останалите призови места в челната тройка. При жените е победила ротарианка от Търговище.

     При изкачването на Мусала Сабахатин Гьокче е развял българския трибагреник и знамето на Ротари.Той е бил удостоен със златен медал.

    Ще припомним,че Сабахатин Гьокче е любител на екстремните спортове.Той е председател на айроклуба в Кърджали, лети с едноместен самолет и мотопланер, кара по ски по черни писти в родните ни курорти, обича да върти педалите на велосипед и да плува.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини