С 3 акта и 7 фиша е шофьорът на катастрофиралия до Своге автобус

Шофьорът на автобуса, който катастрофира в събота край Своге е с голям опит а книжката му е от 77. На 5 август е изтекъл техническия преглед на автобуса. Водачът има 3 акта за шофиране без колан и седем фиша за превишена скорост.
 
На 5 април е извършен пълната проверка на автобуса от ИААА, стана ясно на среща в Министерски съвет, между премиера Бойко Борисов, министри и представители на ведомства, ангажирани по пътната безопасност и главния прокурор Сотир Цацаров във връзка с тежката катастрофа на автобус край Своге, която взе 16 жертви.
 
Причината за тежката катастрофа към Своге трябва да се търси в три версии - действията на водача, действията на превозвача и състоянието на пътя.
 
На този етап не се изключва търсенето на наказателна отговорност от прокуратурата и на други лица различни от сферата на транспорта, това каза главният прокурор Сотир Цацаров на извънреден брифинг след срещата.
 
Шофьорът се е движил с 54 км/ч а не с разрешените 40, не е уведомил ИААА за действията си както и Министерство на транспорта, че е организирал такова пътуване.
 
Шофьорът на автобуса, който катастрофира в събота край Своге, е карал линейка в София преди да създаде фирмата си. Компанията е регистрирана в БожурищеПрипомняме, при тежката катастрофа край Своге на 25 август починаха 16 души. Сред загиналите е и 13-годишно дете.
Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ке
    Кенанския Маймун
    0 0
    23:33, 26 авг 2018
    значи за 40 години стаж има по 1 нарушение / всеки 4 години .... :))
    Това което е гадното в материала на Герберастките шуврантии в Хасково нет е че са пропуснали
    "ситния текст" ... който е
    "Нарушенията - сред които шофиране без колан, неправилно паркиране, неносене на книжка и превишение на скоростта. Не е хващан да шофира след употреба на алкохол, не е установено такова наличие и веднаща след инцидента. "
    ....
    Много гнусни манипулации - същото е при нас "Путин изнасили девственицата Клинтън":))
    • Ma
      maimub
      1 -2
      00:38, 27 авг 2018
      брато ти тотално си издухал иди да се разходиш
Последни новини