13-годишно момче е сред загиналите след автобусната катастрофа край Своге

13 от 16-те загинали при вчерашната автобусна катастрофата край Своге са жители на Световрачане. Сред тях е и 13-годишно момче, съобщи преди минути кметът на селото Светла Николова, цитиран от БНР. По думите й повечето от близките са информирани:
 
"Голяма част от тях имат информация още от снощи. 11 са от Световрачене. Още двама починали, които са с неизяснена самоличност. Не са били в тях документите. Предполагам, че и те са от тук."
 
В църквата "Св. безсребърници Козма и Дамян" в Световрачане продължава службата за упокой на душите на загиналите в тежката катастрофа край Своге, която ще бъде последвана от молитва за изцеление на ранените. Църковни литургии ще има и утре, когато е обявен ден на национален траур, каза за "Хоризонт" свещеникът отец Атанасий: 
 
"Служа в продължение на 16 години. Повечето хора ги познавам. За съжаление, в такъв труден момент няма какво да се каже, освен че е голяма трагедия за всички хора. Аз не зная да се е случвала такава трагедия в някое населено място. От едно и също населено място толкова много хора да си отидат в един ден. Бог да ги прости, а за тези, които в момента са в болница, които са в реанимациите, за тях мисля, защото Господ Бог да пощади поне техния живот и да ги съхрани".
 
Тежко остава състоянието на повечето от настанените пострадали от автобусната катастрофа, станала вчера край Своге, в трите болници - "Пирогов","Света Анна" и ВМА.
 
От седемте души, настанени в болница "Пирогов", четирима са в тежко състояние. На част от тях бяха направени операции. От шестимата, постъпили в "Света Анна", всички са в тежко състояние, в реанимация, съобщават от болницата. Двама души, транспортирани във Военномедицинска академия след инцидента, са мъж и жена. Мъжът е с множество травми. Пациентът е в тежко, но стабилно състояние. В тежко състояние, с множество контузии, е пострадалата жена. И двамата пациенти са в реанимацията на Военномедицинска академия. Без опасност за живота е настаненият пациент в болница "Царица Йоана".
Източник: http://bnr.bg

Коментари в сайта

Последни новини