Мадона на 60

Поп звездата посреща юбилея си в Мароко, като си направи селфи като берберска кралица.

На 16 август 1958 година се ражда Мадона Луиз Чиконе. По-късно се превръща в материалното момиче, певица, актриса, и даже цяла музикална индустрия Мадона.

Самата тя по-късно се отъждествява като „италиано-американка“, т.е. американски гражданин от италиански произход. Израства в католическа атмосфера.

Майка ѝ умира на 33-годишна възраст от рак на гърдата на 1 декември 1963 г., когато малката Мадона е на 5 години. Певицата често споменава влиянието, което оказва смъртта на майка ѝ върху кариерата ѝ и върху нея самата. След смъртта на съпругата си Чиконе наема детегледачка, за която по-късно се жени. Двамата имат две деца. Бащата държи всичките му деца да ходят на уроци по музика. След като прекарва няколко месеца в изучаване на пианото, Мадона успява да убеди баща си да замени тези уроци с курсове по балет.

Мадона учи в гимназията Рочестър Адамс, където е пълна отличничка и членува в мажоретния състав. След като завършва, тя постъпва в Мичиганския университет, където получава стипендия заради постиженията си в танците. Под въздействието на своя учител по танци (Кристофър Флин), Мадона изоставя следването и само след един семестър се премества в Ню Йорк, за да търси успех като танцьорка. Учи модерни танци при легендата Марта Греъм

След като през 1979 участва като танцьорка в световното турне на френската диско звезда Патрик Ернандес, Мадона решава да изостави танците и се насочва към правенето на музика. Сформира няколко групи, сред които „Брекфъст Клъб“ (Breakfast Club) и „Еми“ (Emmy). Пише сама няколко песни, чрез които става известна в няколко местни нюйоркски клуба.

Днес тя има значителен успех в над 100 страни. Продажбите на албумите ѝ са оценени на стойност около 400 милиона долара, които са продадени, изключвайки сингли и макси-сингли (75 млн.).

Най-продаваният сингъл на Мадона е Hung Up с продажби над 9,6 млн копия. Най-продаваният албум на Мадона е The Immaculate Collection с продажби, достигнали 30 млн. копия.

 

Източник: actualno.com

Коментари в сайта

Последни новини