Кметът:Няма да се продават имоти в парк "Простор", ще се строи трафопост, втори изход и помощно игрище

„Твърдението, че общината прави нови УПИ-та в Парк Простор с цел продажба, при това твърдение от представител на държавата /облястния управител – б.р./,  за мен е заблуда на обществеността на Кърджали и проява на безотговорност. За това областният управител като представител на държавата дължи извинение на обществеността на Кърджали”. Това заяви днес по повод появилата се в медиите и социалните мрежи полемика кметът на Кърджали инж. Хасан Азис.

По думите му новите неща, които предвижда генералният план на парк Простор са строеж на уличка към втори изход на стадиона, по която според изискванията за пожарна и аварийна безопасност да могат да минават линейки, пожарни и т.н., трафопост, който да захранва стадиона, помощно игрище, което се намира от дясната страна на спортното съоръжение. Останалите УПИ-та представляват самият стадион, който няма как да се продаде, парка и УПИ до смолета.

„Процедурата за продажба на какъвто и да е имот в паркова зона изисква промяна на статута на парка от публична общинска собственост в частна общинска собственост, което от своя страна изисква одобрението на две трети от общинските съветници. Което няма как да се случи”, коментира градоначалникът.  

Той бе категоричен, че няма да се строят жилищни сгради в парк Простор, такова застрояване не е предвидено и не е искано в нито един документ на община Кърджали.

Защо създаденият Инициативен комитет срещу застрояването на парк Простор не се обърна към общината и кмета по този въпрос като институция, която предлага промяната в УПИ-та?, попита кметът. И покани негови представители на среща идната седмица в Бизнес инкубатора, на която да стане ясно какъв е точно проблема, който те виждат, както и да разясни какво точно предлага общината.  

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини