133 автомобила проверени при хайка на Пътна полиция, половината нарушители

133 автомобила са били проверени в специализирани операции на териториите на полицейските управления в Крумовград и Ардино за засилен контрол по пътищата с цел ограничаване на предпоставките за тежки пътни произшествия. 70 са констатираните нарушения на ЗДвП, за които са съставени 10 акта и 60 фиша.

Бързо производство е образувано в РУ-Крумовград за управление на автомобил след употреба на алкохол. На 28 юли около 18 часа до разклона за село Дъждовник бил проверен лек автомобил „Форд“, управляван от 61-годишен. Тестът за алкохол на водача отчел 2,20 промила. Издаден е талон за медицинско изследване и е взета кръвна проба за анализ. Шофьорът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Работата продължава разследващ полицай.

Проверка за управление на нерегистрирано моторно превозно средство е образувана в РУ-Кърджали. 32-годишен се движил с лек автомобил „Жигули“ и бил спрян на бул.“Христо Ботев“ в Кърджали. Полицаите установили, че колата е със служебно прекратена регистрация по чл.143, ал.15 от ЗДвП, който задължава собственик, придобил автомобил, в двумесечен срок да регистрира превозното средство.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини