За две трети от кърджалийци морето е недостъпно, трупат тен на басейните

За две трети от кърджалийци  почивката на море е недостъпна и те трупат тен по басейните в областта. Според анкета на сайта Кърджали бг вести 70, 6 на сто от респондентите не могат да си позволят летуването на море, поради високите цени. За 5,9 % почивката е лукс поради недостиг на време. Все още не могат да решат 11,8 процента. Въпреки високите цени ще летуват на море 5,9 на сто. Още толкова го правят задължително.

  И тази година предпочитано място за отдих на кърджалийци са басейните в зоната Главатарски хан. Басейните тук са препълнени, като за комплекс „Рока” трябва да си правите предварителна резервация. За възрастни цената е 8 лева, а за деца до 12 г.-5 лв. Голям е наплива и на басейните на комплекс „Главатарски хан”. Тук цената е 5 лева.

  Мнозина предпочитат да останат в града. На комплекс „Арпезос” плажът излиза най-евтин-4 лева за възрастни и 2 лева за деца. Баровците предпочитат басейна на комплекс „Перперикон”. Тук цената е 10 лева.

 Общо 32 са басейните на територията на областта , които работят в момента. Всички те имат спасители. Редовно се контролират показателите на водата и за сега няма случаи на отклонения. Това съобщи за Кърджали бг вести директорът на дирекция в Регионалната здравна инспекция Росица Иванова.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини