АНКЕТА: Кой ще стане световен шампион по футбол?

    Ресми МУРАД, кмет на община Ардино

    Световното първенство  е най-силният футболен турнир. Очаквам Англия да спечели титлата. Те са световен шампион от 1966 година и за първи път достига до полуфиналите от 1990 година насам. Има добър млад състав и футболът, който играят радва окото, а капитанът на отбора Хари Кейн по всичко изглежда, че ще стане голмайстор на първенството. И четирите отбора, които се класираха за полуфиналите заслужават да спечелят титлата, защото това са най-добрите на това световно първенство.

    Шинаси СЮЛЕЙМАН, кмет на община Кирково

    На полуфиналите в световното първенство по футбол в Русия останаха само европейски отбори. Иска ми се да е Хърватия, нали сме за Балканите. Поредните успехи с дузпи на Хърватия са втори случай в историята, след като на Мондиал 1990 Аржентина победи на четвъртфинал Югославия и на полуфинал Италия с този метод.

    Айдън ОСМАН, кмет на община Черноочене

    На полуфиналите останаха четири силни отбора, но според мен новият световен шампион ще бъде тимът на Франция, който играе красив футбол. Франция е най-балансиран, най- подготвен състав и има голям синтез между млади и опитни играчи.

    Световното първенство в Русия протича на добро ниво. Организацията е много висока. Въпреки, че разстоянието между стадионите е огромно, шампионатът надхвърли очакванията на всички.

    Ердинч ХАЙРУЛА, народен представител в 42 - 43-ото Народно събрание

    МоятотборбеИталия, койтозапървипътот 59 годининасампропуснасветовнопървенство.На световното първенство в Русия подкрепях отбора наУругвай, койтоспечелисвоитепърви 4 мачанаСветовнопървенствозапървипътот 1930 годинанасам. На четвъртфиналите отсъствието на звездата ЕдинсонКаваниоказавлияние на целия тим. Сега вече биха искал световен шампион да бъде балкански отбор,но мисля, че първенец ще бъде отборът на  Франция.

    Сезгин БАЙРЯМ, председател на Общинския съвет в Ардино

    Светът се променя, футболът също. Свидетели сме на едно изключително световно първенство по футбол в Русия. Индивидуалните умения и талантът са важни, но не са достатъчни, за да победиш. Успехът се крие в екипната игра. Белгия и Хърватия са моите фаворити от самото начало и вече са на полуфинал. Никой от четирите отбори на полуфиналите не е за подценяване, но мисля, че Белгия ще бъде новият световен шампион по футбол. Успех на всички, нека по-добрите да спечелят.

    Изготвил анкетата:Гюнер Шукри

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини