Момчилградчанин, вилнял и псувал на сесия на местния парламент, се отърва само с глоба

На 22.12.2017 год. в Момчилград се провеждало редовно заседание на Общински съвет – Момчилград. На него, освен общинските съветници, присъствали и служители от ОбА – Момчилград, както и Сунай Халил - кмет на община Момчилград, Юмер Юсеин - председател на Общинския съвет и заместник кметовете на общината.

По време на заседанието в залата влязъл Ю. М., който с викове и крясъци се отправил към масата на водещите общинската сесия Сунай Халил, Лютви Юсеин и техническия сътрудник Айсер Осман. Стигайки до тях Ю. М. замахнал с папка към Лютви Юсеин и отправил към него обидни думи и квалификации. След това момчилградчанинът използвал непристойни думи и действия срещу служителката на ОбА – Момчилград М. Календжиева, специалист „Общинска собственост“, като я наплюл и я напсувал, след което я нарекъл „рушветчийка“.

Юмер Юсеин прекъснал заседанието с оглед нормализиране на обстановката. През това време бил направен опит Ю. М. да бъде изведен от залата, но безуспешно. Това принудило Юмер Юсеин да отложи заседанието на Общинския съвет за 28.12.2017 год. При напускане на залата афектираният Ю. М. блъснал вратата, при което счупил стъклената част. На следващия ден Ю. М. възстановил и ремонтирал вратите в първоначалния им вид.

Съдът установява, че мъжът от Момчилград е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. За посоченото умишлено престъпление се предвижда наказание „Лишаване от свобода“ до две години или пробация, както и обществено порицание. Обвиняемият не е осъждан и не е освобождаван от наказателна отговорност по чл. 78а от НК. Предвид факта, че причинените имуществени вреди са възстановени и мъжът е оказал пълно съдействие на разследващите органи, обвиняемият е освободен от наказателна отговорност и му е наложено административно наказание „глоба“ в размер на 1 000 лв.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини