Пребиха до смърт преподавател от Аграрния университет в Пловдив, мотивът - невзети изпити и сексуален тормоз

Убиха преподавател от Аграрният университет в Пловдив, предаде БГНЕС. 70-годишният доцент Стефан Нейков е намерен в безпомощно състояние на 2 юли около 21:30 часа.

Нейков е пребит и е открит до колата си на пловдивския бул. "Христо Ботев" в района на Военна болница. Екип на Спешна помощ е пристигнал веднага, но мъжът по-късно е починал.

Стефан Нейков е починал в следствие на раните си.

Основна версия според прокуратурата за мотивите на убийството на 70-годишният пловдивски преподавател са невзети изпити и сексуален тормоз, предаде NOVA.

Зам.- окръжния прокурор на Пловдив Галин Гаврилов обясни, че Стефан Нейков е нападнат в момента, в който изнудвал 32-годишната студентка за пари и интимност. Той обещал да уреди изпитите и в Аграрния университет в замяна на "услугата".

Към момента съпругът на студентката - 42-годишен пловдивчанин е задържан с мярка за до 72 часa. Той е обвинен умишлено убийство. Ако бъде признат за виновен, Наказателният кодекс предвижда наказание от до 20 г. лишаване от свобода.

Доцент Стефан Нейков е пребит с дървена бухалка, обясни още Гаврилов. Той е закаран на изхода на Пловдив посока село Оризаре и там е пребит, после семейството го връща до личния му автомобил на бул. "Христо Ботев" в града под тепетата.

Съпругът на студентката сам е пребил 70-годишният мъж, жената е укрила бухалката - оръжие на престъплението, стана ясно още по думите на Гаврилов.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ле
    Леон Даниел
    0 0
    21:01, 4 юли 2018
    Не ми се вярва много тази версия Ми на 71 години той е вече с памперси бе за какъв **** пишете На тая възраст и ******** не помага Хайде моля ви се
Последни новини