Един ранен, един задържан без регистрационни табели и двама арестувани заради алкохол на пътя в региона

Две са пътните произшествия в областта на 29 юни, причинени от движение с несъобразена скорост.

32-годишен водач пострадал леко, след като лекият автомобил, който управлявал, напуснал пътното платно и се преобърнал по таван по пътя от Момчилград за село Звездел. При произшествието шофьорът получил охлузни рани по ръцете и краката. По пътя от Кърджали към Черноочене „Фолксваген“ с 18-годишен водач се ударил в еластична ограда. Тестовете за алкохол на шофьорите от двете произшествия са отрицателни. Съставени са актове по ЗдвП.

Две бързи производства са образувани в РУ-Кирково срещу водачи, управлявали автомобили след употреба на алкохол. На 1 юли около 22,30 часа по пътя към село Чакаларово бил проверен 50-годишен водач на „Ауди“. Тестът за алкохол отчел 1,22 промила. Около 23 часа по пътя между селата Кърчовско и „Фотиново бил спрян автомобил, управляван от 35-годишен мъж. 1,49 промила алкохол в кръвта е резултатът от теста на водача. Издадени са талони за медицински изследвания и са взети кръвни проби за анализ. Двамата шофьори са задържани в полицейското управление за срок до 24 часа.

Неправоспособен водач, управлявал автомобил без регистрационни табели, е задържан за срок до 24 часа в РУ-Кърджали вчера. 59-годишен мъж шофирал по пътя между селата Комунига и Женда и бил спрян за проверка, при която полицаи установили двете нарушения. При извършена справка се изяснило, че шофьорът вече е санкциониран за управление на МПС, без да има това право и в срока на изтърпяване на наказанието извършва повторно деянието. Образувано е бързо производство, работата по случая продължава.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини