В Страсбург бе открита фотоизложба на Белоградчишките скали

В Страсбург днес бе открита фотоизложбата "Българският природен феномен Белоградчишки скали, информира БТА, позовавайки се на съобщение на организаторите.

Това стана в рамките на традиционния Ден на отворените врати на Европейския парламент, който тази година е на 3 май - ден преди началото на редовната майска сесия на парламента.

Инициативата за проявата е на Маруся Любчева, европейски депутат от парламентарната група на Партията на европейските социалисти.

След като предизвикаха фурор в световната класация за новите седем чудеса на света, сега Белоградчишките скали се представят и в Европейския парламент в Страсбург.

Изложбата включва над 40 панорамни фотографии, изява на фоторепортерската визия на авторите Ирена Данаилова, кореспондент на БТА във Видин и Видинска област, и на Роберт Николаев, отговорен редактор на вестник "Белоградчик".

Целта на изложбата не е да се преекспонира познатото в нереална светлина, а само да се покаже граденото милиони години от природата.

Ето защо двамата журналисти, които са родени, живеят и работят в този край, са подбрали сюжети, видни за всеки турист или гост на това изваяно от природата чудо.

Изложбата вече бе разгледана от многобройни гости и посетители на Европейския парламент в Деня на отворените врати на парламента. Сред тях бе и посланикът Иван Петков, постоянен представител на България в Съвета на Европа в Страсбург.

След обявяването на проекта "Новите седем природни чудеса на света" за участие бяха номинирани четири природни забележителности в страната ни - Белоградчишките скали, Чудните мостове в Родопите, Побитите камъни край Варна и Седемте рилски езера.

Във втората фаза останаха само Белоградчишките скали. Гласуването за победителя в проекта продължава до 7 юли.

Подкрепете уникалните български скални образувания ТУК.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини