Дебат днес за името на стадион „Дружба“

Как да се казва обновеният стадион „Дружба“. Това трябва да кажат днес кърджалийци. От общината са поканили в 17:30 часа в голямата зала на Бизнес инкубатора всички заинтересовани на обществено обсъждане на предложението на Инициативен комитет за промяна на името на стадиона.

Инициативният комитет, в който влизат ръководството на Сдружение „Футболен клуб Арда“, Футболен фен клуб „Арда“ и граждани, предлага стадионът да се казва „Арена Арда“. Мотивите са, че след ремонта и обновяването на съоръжението ново съвременно наименование би го наредило до съоръженията на водещите отбори в България. То ще стане притегателен център за любителите на спорта не само от региона, а и от цялата страна.

Общественият съвет към Общинския съвет и Общинската комисия за именуване на нови улици са изразили положително становище за промяна на името на стадион „Дружба“. Окончателното решение обаче трябва да вземат съветниците на сесията в четвъртък. Предложението на кмета инж. Хасан Азис, което трябва да разгледат местните парламентаристи, е стадионът да се преименува на „Арена Арда“.

Валери НЕДЯЛКОВ

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини