Зам. вътрешен министър препоръча палки и гумени куршуми срещу ромите. Преглед на печата

24 часа

"Инерком" поиска официално бизнеса на ЧЕЗ

КЗК образува производство по сделката между "Инерком България" и ЧЕЗ - Прага, за придобиване на активите на чешката компания в България. Това става ясно от публикация на сайта на антимонополния орган. Комисията трябва да прецени дали има концентрация и да разреши или не сделката.

Труд

650 лв. минимална заплата до края на мандата на ГЕРБ

Средната заплата в България ще стане 1500 лв., а минималната 650 лева до края на мандата на ГЕРБ. Това заяви премиерът Бойко Борисов на международна конференция в София, на която беше даден старт на Алианса за сближаване на заплатите в Европа.

Той напомни, че заплатите у нас растат с 11,8% годишно. "Преди години, когато канехме инвеститори, им казвахме - елате, защото имаме евтина работна ръка. Сега казваме - елате, защото имаме квалифицирана работна ръка", подчерта премиерът. По думите му се е променила не само структурата на икономиката ни, но има и стабилен ръст от около 4% годишно.

Монитор

София чака 7 млн. лв. от арестувани коли

Близо 7 млн. лв. дължат собственици на неприбрани от наказателни паркинги в София автомобили, които са били вдигнати от паяк. Това показват данни на Центъра за градска мобилност (ЦГМ), предоставени на "Монитор". В момента в специализираните гаражи са зарязани 227 коли, които са били неправилно паркирани и преместени с паяк.

Собствениците на возилата, освен че трябва да заплатят глоба за вдигането с паяк на стойност 60 лв., дължат и по 2 лв. на всеки час, в който колата им е прекарала на паркинга. Така в момента натрупаните задължения към ЦГМ достигат 6 963 038 лв.

Стандарт

Строим нов газопровод за 49 млн. до Турция

"Булгартрансгаз" разширява газопреносната си мрежа с нов тръбопровод на стойност 49 млн. лв. Държавната газотранспортна компания обяви търг за проектиране и изграждане на 10.7-километров тръбопровод от компресорна станция "Странджа" до турската граница, става ясно от обществената поръчка, публикувана на сайта на компанията. Очакваната стойност на проекта е 48,9 млн. лева без ДДС, като бъдещият изпълнителят трябва да проектира, изгради и въведе в експлоатация газопровода. Проектът е част от модернизацията на транзитния газопровод за Турция и е свързан с идеята за изграждане на газов хъб "Балкан".

Сега

Зам. вътрешен министър препоръча палки и гумени куршуми срещу ромите

Поредното нападение над полицаи - в ромската махала на Ботевград в неделя, предизвика изблик от скандални изявления на представители на "Обединените патриоти" във властта.

Зам.-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов съжали, че полицаите не са стреляли срещу ромите, които реагирали със силна агресия на предупреждение да намалят силна музика през нощта. Според него униформените трябва задължително да използват сила.

Капитал дейли

КЗК започна да разглежда покупката на бизнеса на CEZ от Гинка Върбакова

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) най-накрая започна да разглежда сделката за покупката на дружествата на CEZ в България от компанията "Инерком" на Гинка Върбакова. Уведомлението за предстоящата концентрация беше подадено още през март, но производството беше открито едва във вторник, 26 юни. По закон ведомството има пет седмици, за да се произнесе. Мнение трябва да даде и енергийният регулатор.

Според предварителния договор "Инерком" има седем месеца да плати, обявиха преди време от продавача. Така, ако има сделка, тя вероятно ще е до септември. Съмненията и притесненията са, че малка българска компания с бизнес от 50 млн. лв. купува гигант с приходи за над 1 млрд. лв.

Дума

ГЕРБ позорно избягаха от дебатите по вота

За първи път при внесен вот на недоверие депутатите от ГЕРБ игнорираха дебатите. Дискусията беше претупана набързо за "рекордните" час и 27 минути в отсъствието на Бойко Борисов. "За първи път министър не отговори на фактите, които бяха изнесени от нас.

Шокирани сме, че даже Цветан Цветанов, не излезе на трибуната, за да отговори на мотивите и не защити кабинета и премиера си", заявиха от БСП. Това, че ГЕРБ не искат или не могат да си защитят правителството, си е тяхна работа, подчерта Корнелия Нинова.

"Изказванията в зала бяха прекратени от Цвета Краянчева. И този път ли опозицията е виновна, че ГЕРБ си мълчаха", припомни тя и призова управляващите да искат оставката на шефа на НС.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Но
    Нормален
    4 0
    11:58, 27 юни 2018
    Какви гумени патрони?!?
    Решението е бойни патрони в главата на мангустата!!!
    Много започнаха да си позволяват!
Последни новини