Дуално обучение предлага в Кърджали Професионалната гимназия по електроника и електротехника

За първи път в област Кърджали ПГЕЕ „Капитан Петко войвода“ предлага ДУАЛНО ОБУЧЕНИЕ за ученици, завършили основното си образование тази година. По заявка на ЕВН – България за учебната 2018/2019 година в гимназията е обявен прием за специалност „Електрообзавеждане на производството“ в дуална форма на обучение. При нея в училище обучаемите ще придобиват основни теоретични познания по специалността, а в подразделенията на  фирмата ще изграждат практически умения и реализация на теоретичните знания в реална работна среда. Това е и най-значимият позитив на дуалната форма на обучение. Работата от 16-годишна възраст е безценен опит – на учениците се поверяват реални производствени дейности, работят с модерно оборудване наравно с по-опитни колегии под ръководството на преки наставници. Успешно завършвайки образованието си, учениците могат веднага да започнат работа във фирмата, както и да продължат с обучението си във висши училища.

Активното партниране между бизнеса и обучаващите институции е ключът към качествената професионална подготовка. Професионалната гимназия има дългогодишни добри партньорски отношения с най-големите фирми и предприятия в града и региона –  „Горубсо – Кърджали“ АД, „Технолукс“ ООД, ЕВН – България, „Трейс Руут“ ООД, „Ротел“ ООД, „Униматикс“ ООД, „Пневматика – Серта“ АД, „Термал Интернейшънъл“ ООД и други, които осигуряват възможност за провеждане на учебна и производствена практика на реални работни места.

За фирмите е важно да участват и партнират в професионалното обучение, за да могат да зададат своите изисквания към съдържанието и качеството на обучението, съобразени със спецификата на конкретни работни места.

Радостно е, че сътрудничеството между професионалното образование и бизнеса става приоритет. Това е още една крачка към успешното постигане на общата ни цел – да разчитаме на квалифицирани и мотивирани млади кадри, за едно по – добро бъдеще.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини