Подписан е договорът за ремонта на участък от път II-59 Момчилград – Крумовград – Ивайловград

Подписан е договорът за рехабилитацията на участък от път II-59 Момчилград – Крумовград – Ивайловград. Програмата на Агенция „Пътна инфраструктура“ предвижда да бъдат основно ремонтирани общо 32 км. от второкласния път. Инвестицията е за над 20 млн. лв. с ДДС.

Ремонтът на път II-59 е разделен на два участъка. Първият е с дължина близо 6 км (от км 24+548 до км 30+439), а вторият е 26 км (от км 30+439 до км 56+861.68). Рехабилитацията на 6-километровата отсечка, в близост до село Карамфил, ще бъде изпълнена ДЗЗД „ИЗТОЧНИ РОДОПИ 3“, в което участват: „Пътстройинженеринг“ АД, „ПСК Виастрой“ ЕООД, „Пътища“ АД, БСК „Горна Оряховица“ АД и „Атлас Балкан“ АД. Стойността на договора е 3 398 995,7 лв. с ДДС, а срокът за изпълнение – 8 месеца. Предвидена е рехабилиция на асфалтовата настилка и изграждане на две бетонови подпорни стени с обща дължина 25 метра.

Строителният надзор ще бъде осъществен от „Строл 1000“ АД. Подписаният с тях договор е за 51 000 лв. с ДДС.

Предстои подписването на договора и с изпълнителя на втория 26-километров участък. Строителните дейности ще бъдат възложени на Обединение „ПЪТ II-59“, в което са: „Джи Пи Груп“ АД и „Контратас Инглесиас“ АД. Срокът за изпълнение на ремонтните дейности на отсечката е 14 месеца. На участъка – от с. Карамфил до разклона за с. Белополци на път II-59, ще бъде извършена реконструкция на пътя в чертите на Крумовград и с. Полковник Желязово и обновяване на настилката.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини