20 °C

Випуск 1986 на закритото млечинско училище „Хр.Смирненски“ се събра след 32 години

Много вълнуваща среща събра бивши възпитаници от випуск 1986 година на закритото вече основно училище „Христо Смирненски“ в ардинското село Млечино. Водени от желанието да си спомнят за неотразимата атмосфера на детството и приятелството порасналите момчета и момичета се събраха пред входа на закритото училище. Някои от тях бяха пропътували стотици километри, за да видят родното си село. От Белгия, Истанбул, Бурса, Измир, Люлебургаз, София,  Кърджали и Млечино дойдоха бивши съученици, за да се разпознаят отново и да изживеят вълнуващи мигове. 

Някогашните млечински ученици са намерили своя път в живота. Всички са се реализирали успешно, създали са семейства и днес се радват не само на порасналите си деца, а и на внуци. Направиха си снимки пред входа на училището.Училищният звънец ги призова „отново в клас”. Влязоха в училището и разгледаха развълнувано празните кабинети и класни стаи.

Един от випускниците, който дойде в Млечино е Бахтияр Йозтюрк от Белгия. Той е собственик на фирма за каучукови материали за автомобилната промишленост на заводите на „Теклас - България” в Кърджали. Във фирмата му работят десетки души, повечето от които са изселници от Кърджалийския край. Има и ресторант в град Едегем, близо до Антверпен. „Тук минаха най-хубавите ми години от живота. Бяхме много задружен клас“, заяви Йозтюрк
Срещата завърши с тържествена вечеря в хотелски комплекс ‚Планински изглед“ в Ябълковец.

ОУ „Христо Смирненски” беше един от най-организираните и престижни на територията на община Ардино. С отлични и добронамерени преподаватели, които бяха готови да помогнат на всеки ученик с добър съвет по всички проблеми.

Млечинското училище за онези години създава всички условия след осми клас много ученици от района да постъпят в средни и висши учебни заведения в страната.  То бешековачница за изпълнители и ръководни кадри за района на Млечино и кърджалийския окръг. Измежду тях има много лекари, инженери, учители, мед.сестри, акушерки, агрономи.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини