„Водното огледало“ в Кърджали приема състезания за бързи лодки, джет ски и флайборд

Българската федерация по водомоторен спорт работи по нов проект, свързан с надпреварите с бързи лодки, джет ски и флайборд, който ще бъде реализиран от 29 юни до 1 юли край Кърджали.

На 29 и 30 юни на брега на язовир „Студен кладенец“ ще се проведат три манша за всички категории джетове, включително и Free Style, жени и деца.

В същото време на „Водното огледало“, в центъра на Кърджали, ще се организират състезанията с бързи лодки, които ще включват free style изпълнения с джетове и паралелен слалом за финалните серии на джет състезанието, както и атракции с FlyBoard.

До момента участие са заявили над 40 състезатели от България, Румъния, Турция, Гърция и Унгария, като сред тях има много известни имена в дисциплината с множество титли в Европейския и Световния шампионати.

Между гонките са предвидени атрактивни изпълнения с Fly Board, както и демонстрации на Hovercraft – лодка на въздушни възглавници.

„Опитваме се да покажем на хората алтернитивни начини за сопртиване. Опитваме се да дадем изява на хората, които се занимават с тези спортове. Поканили сме съдийски екипи, които са лицензирани от световната федерация. Ще имаме наблюдаващи от европейската и световната федерация. Ако се справим добре в това тестово състезание ще кандидастваме догодина за кръгове от първенствата на Европа и на планетата“, заяви генералният секретар на Българската федерация по водомоторен спорт Тодор Христов.

Източник: БНР

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини